Recept
« Terug naar recepten
Croque monsieur
PT15M
Croque monsieur
Een heerlijk croque monsieur recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan de Vries
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
1 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kookmaatje
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Croque monsieur te bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Smelt de boter in een pannetje maar zorg dat hij niet bruin wordt.
Voeg als de boter gesmolten is de bloem toe en roer met een garde goed door.
Blijf een paar minuten roeren om de bloem gaar te laten worden.
Voeg dan beetje bij beetje de melk toe totdat de saus de juiste dikte heeft.
Hij moet niet te dik maar ook niet te dun zijn… Duidelijk nietwaar?
Leg een vel bakpapier op een bakblik en leg hier het brood op.
Beleg een boterham met ham, plakken kaas en lepel hier tot slot wat bechamelsaus over.
Leg de tweede boterham erop en bedek deze weer met wat bechamelsaus.
Strooi er wat geraspte kaas over en bak ongeveer 10 tot 15 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is.
Smelt de boter in een pannetje maar zorg dat hij niet bruin wordt.
Voeg als de boter gesmolten is de bloem toe en roer met een garde goed door.
Blijf een paar minuten roeren om de bloem gaar te laten worden.
Voeg dan beetje bij beetje de melk toe totdat de saus de juiste dikte heeft.
Hij moet niet te dik maar ook niet te dun zijn… Duidelijk nietwaar?
Leg een vel bakpapier op een bakblik en leg hier het brood op.
Beleg een boterham met ham, plakken kaas en lepel hier tot slot wat bechamelsaus over.
Leg de tweede boterham erop en bedek deze weer met wat bechamelsaus.
Strooi er wat geraspte kaas over en bak ongeveer 10 tot 15 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is.