KookJij

Crostini met geitenkaas en pompoenpitpesto

Een heerlijk crostini met geitenkaas en pompoenpitpesto recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Snacks - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: lekkere recepten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Crostini met geitenkaas en pompoenpitpesto te bereiden

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd met een scherp mes de geitenfeta in 40 plakjes van 4*2 cm. Rooster de knoflook 15-20 minuten in de oven. Laat de teentjes afkoelen, pel ze en pers ze. Meng 1 dl olijfolie met de knoflook en de oregano. Schik de plakjes kaas laagje voor laagje in een bakje en besprenkel ze met de knoflookolie. Zet de kaas 4 uur in de koelkast.
Verhit een koekenpan zonder vet op matig vuur en rooster de pompoenpitten onder af en toe schudden tot ze gepoft zijn. Pureer de pompoenpitten samen met de koriander, knoflook, sla, peper en 1/2 dl olijfolie tot een smeuïge pesto. Breng op smaak met zout.
Leg de plakjes brood op een bakplaat met daarop 2 plakjes kaas met een beetje marinade. Bak ze 10 minuten totdat de kaas zacht is en het brood lichtbruin. Serveer de crostini met een lepel pesto op iedere crostini.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst