Recept
« Terug naar recepten
Crostini met geitenkaas en pompoenpitpesto
PT30M
Crostini met geitenkaas en pompoenpitpesto
Een heerlijk crostini met geitenkaas en pompoenpitpesto recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
lekkere recepten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Crostini met geitenkaas en pompoenpitpesto te bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd met een scherp mes de geitenfeta in 40 plakjes van 4*2 cm. Rooster de knoflook 15-20 minuten in de oven. Laat de teentjes afkoelen, pel ze en pers ze. Meng 1 dl olijfolie met de knoflook en de oregano. Schik de plakjes kaas laagje voor laagje in een bakje en besprenkel ze met de knoflookolie. Zet de kaas 4 uur in de koelkast.
Verhit een koekenpan zonder vet op matig vuur en rooster de pompoenpitten onder af en toe schudden tot ze gepoft zijn. Pureer de pompoenpitten samen met de koriander, knoflook, sla, peper en 1/2 dl olijfolie tot een smeuïge pesto. Breng op smaak met zout.
Leg de plakjes brood op een bakplaat met daarop 2 plakjes kaas met een beetje marinade. Bak ze 10 minuten totdat de kaas zacht is en het brood lichtbruin. Serveer de crostini met een lepel pesto op iedere crostini.
Verhit een koekenpan zonder vet op matig vuur en rooster de pompoenpitten onder af en toe schudden tot ze gepoft zijn. Pureer de pompoenpitten samen met de koriander, knoflook, sla, peper en 1/2 dl olijfolie tot een smeuïge pesto. Breng op smaak met zout.
Leg de plakjes brood op een bakplaat met daarop 2 plakjes kaas met een beetje marinade. Bak ze 10 minuten totdat de kaas zacht is en het brood lichtbruin. Serveer de crostini met een lepel pesto op iedere crostini.