Recept
« Terug naar recepten
Crostini met kippenleverpaté (zie opm)
PT30M
Crostini met kippenleverpaté (zie opm)
Een heerlijk crostini met kippenleverpaté (zie opm) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
n.v.t. personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Crostini met kippenleverpaté (zie opm) te bereiden
Bak de knoflook, kippenlevers en salie 3-4 min. op middelhoog vuur in de olie.
Voeg de wijn en ansjovis toe en laat de wijn gedeeltelijk verdampen.
Pureer het mengsel samen met de kappertjes in de keukenmachine.
Breng op smaak met zout en peper en voeg eventueel wat extra olijfolie toe om het mengsel smeuig te maken.
Bestrijk het stokbrood met een dikke laag kippenleverpaté en garneer met peterselie.
Variatie:
In plaats van kippenlevertjes kun je ook blokjes kalfslever gebruiken
Voeg de wijn en ansjovis toe en laat de wijn gedeeltelijk verdampen.
Pureer het mengsel samen met de kappertjes in de keukenmachine.
Breng op smaak met zout en peper en voeg eventueel wat extra olijfolie toe om het mengsel smeuig te maken.
Bestrijk het stokbrood met een dikke laag kippenleverpaté en garneer met peterselie.
Variatie:
In plaats van kippenlevertjes kun je ook blokjes kalfslever gebruiken
bertal zegt:
Moet ook kunnen (eenvoudig):);)
succes met het koken.
gr. Bert