KookJij

cubaanse kip

Een heerlijk cubaanse kip recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: life4you
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe cubaanse kip te bereiden

de gesneden kipfilet kruiden met zout, peper en oregano., voeg de azijn toe samen met de gehakte knoflook en marineer voor 2 uur afgedekt in de koelkast.
bak de chorizo in een pan met dikke bodem al roerend op een middelhoog vuur tot de chorizo goed uitgebakken is. Voeg de ui, paprika, knoflook en kook al roeren tot alles zacht is ca. 5 minuten. Voeg de komijnpoeder, oregano, paprikapoeder en het laurier blad toe, en kook al roerend voor 1 minuut. Voeg de kip met rest van de marinade toe en kook dit zonder deksel op matig vuur, regelmatig roeren ca. 10 minuten. Voeg de gezeefde tomaten, de kippenbouillon en rijst toe. Zorg dat de rijst goed onder water staat. Voeg anders wat extra water of bouillon toe. Breng het geheel aan de kook. Zet het vuur helemaal laag. Bedek de pan met de aluminium folie en doe de deksel erop. Kook voor ca. 20-30 minuten tot de rijst helemaal gaar is. Roer een of twee keer tijdens het koken. Doe als de rijst gaar is het vuur uit en laat de pan bedekt met aluminium folie en deksel ongeveer 5 minuten staan. Verwijder de aluminium folie en het laurier blad. Kruid de rijst eventueel nog bij met wat zout, peper of paprikapoeder.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst