Recept
« Terug naar recepten
Culinair varkenshaasje
PT30M
Culinair varkenshaasje
Een heerlijk culinair varkenshaasje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Culinair varkenshaasje te bereiden
Braad de varkenshaas met een klontje boter. Als de haas gebraden is, wikkelt men het in aluminiumfolie en leg het op een schaal in een lichtverwarmde oven. Vervolgens bakt men in hetzelfde vet de paddestoelen. Als de paddestoelen klaar zijn, worden ook deze uit de pan genomen en apart bewaard. Daarna fruit men de 5 sjalotten, de look in hetzelfde bakvet. Is dat gebeurd, dan roert men er een paar theelepels honingmosterd doorheen en giet men 1 dl droge witte wijn toe. Het geheel laten inkoken. Vervolgens doet men de paddestoelen weer terug in de pan. Dien de varkenshaas en de saus apart op. Serveer hierbij tevens aardappelpuree en een mix van roosjes broccoli en bloemkool. Het gerecht is vooral met name toepasselijk in het najaar. Eet smakelijk!
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
crot zegt:
Jake Vos zegt:
Idd. Bij dit recept kun je allerlei paddestoelen of een mix hiervan gebruiken in je gerecht. Uiteraard niet de giftige exemplaren:D
bertal zegt:
Bij dit recept kan je alle paddestoelen gebruiken, b.v. champignons, kastanjechampignons,
Cantharellen, shii-take, oesterzwammen, enz.
m.v.g. Bert Allers
mariake zegt: