Recept
« Terug naar recepten
Culinaplaza aardappel prei soep
PT20M
Culinaplaza aardappel prei soep
Een heerlijk culinaplaza aardappel prei soep recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Culinaplaza -
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Culinaplaza
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Culinaplaza aardappel prei soep te bereiden
Voorbereiding:
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
Als je de stamppot aardappels gebruikt kun je deze stap overslaan.
Snij de kont en het groen van de prei en snij de prei over de lengte doormidden.
Neem 1 helft onder de kraan en met je vingers kun je zorgen dat het water tussen alle
bladeren komt.
Sla het water uit de helft en snij prei in halve ringen. Herhaal de stappen nu ook met de andere helft.
Snij de onderkant van de knoflooktenen.
Leg een groot breed mes op de knoflook en duw met je handpalm op het mes totdat je de knoflook voelt/hoort pletten.
Nu kan je heel makkelijk het velletje verwijderen.
Snij de knoflook fijn.
Meng in 1 liter warm water met 2 kipbouillonblokjes.
Ik zelf gebruik bouillonblokjes van Knorr en maak het water warm in de waterkoker.
Je kunt het water natuurlijk ook in een pannetje opzetten en zodra het water gaat bubbelen, haal je de pan van het vuur en meng je de bouillonblokjes met het water.
Snijd de peterselie, bieslook en dragon heel fijn en meng het samen in een kommetje.
Bereidingswijze:
Laat de boter smelten in een grote pan op laag vuur.
Bak hierin de prei 5-6 minuten of tot de prei zacht is.
Doe de knoflook erbij en laat die 1 minuut meebakken.
Voeg de aardappelen en bouillon toe, zet het vuur hoog
en laat alles aan de kook komen.
Zet het vuur lager en houd de soep 20 minuten tegen de kook aan of tot de aardappelen zacht zijn.
Tip! Hoe kan je controleren of de aardappelen goed zacht zijn, als je met een vork makkelijk in de aardappel kunt prikken.
Zet het vuur uit en pureer de soep.
Je kunt nu even proeven.
Zelf voeg ik geen zout en peper toe, maar zet het wel op tafel.
Serveertip:
Doe de soep in soepkommen, schenk 4 eetlepels slagroom op de soep en strooi hier 2 à 3 eetlepels tuinkruiden over.
Eet smakelijk!
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
Als je de stamppot aardappels gebruikt kun je deze stap overslaan.
Snij de kont en het groen van de prei en snij de prei over de lengte doormidden.
Neem 1 helft onder de kraan en met je vingers kun je zorgen dat het water tussen alle
bladeren komt.
Sla het water uit de helft en snij prei in halve ringen. Herhaal de stappen nu ook met de andere helft.
Snij de onderkant van de knoflooktenen.
Leg een groot breed mes op de knoflook en duw met je handpalm op het mes totdat je de knoflook voelt/hoort pletten.
Nu kan je heel makkelijk het velletje verwijderen.
Snij de knoflook fijn.
Meng in 1 liter warm water met 2 kipbouillonblokjes.
Ik zelf gebruik bouillonblokjes van Knorr en maak het water warm in de waterkoker.
Je kunt het water natuurlijk ook in een pannetje opzetten en zodra het water gaat bubbelen, haal je de pan van het vuur en meng je de bouillonblokjes met het water.
Snijd de peterselie, bieslook en dragon heel fijn en meng het samen in een kommetje.
Bereidingswijze:
Laat de boter smelten in een grote pan op laag vuur.
Bak hierin de prei 5-6 minuten of tot de prei zacht is.
Doe de knoflook erbij en laat die 1 minuut meebakken.
Voeg de aardappelen en bouillon toe, zet het vuur hoog
en laat alles aan de kook komen.
Zet het vuur lager en houd de soep 20 minuten tegen de kook aan of tot de aardappelen zacht zijn.
Tip! Hoe kan je controleren of de aardappelen goed zacht zijn, als je met een vork makkelijk in de aardappel kunt prikken.
Zet het vuur uit en pureer de soep.
Je kunt nu even proeven.
Zelf voeg ik geen zout en peper toe, maar zet het wel op tafel.
Serveertip:
Doe de soep in soepkommen, schenk 4 eetlepels slagroom op de soep en strooi hier 2 à 3 eetlepels tuinkruiden over.
Eet smakelijk!