De basis cakejes moeten nu verder worden opgemaakt,
afgesmeerd en versierd:
--->met botercrême (150 gram zachte boter uitroeren en dan lepel voor lepel 150 gram witte basterdsuiker toevoegen met een eetlepel lauw water). Hoe langer je roert des te beter wordt de botercrême. Op het laatst kan er nog een kleur aan gegeven worden en/of een smaak.
--->Met jam
--->Met marsepein
--->Met decoratie middelen
Recept
« Terug naar recepten
Cupcakes (Basis-Cake)
PT60M
Cupcakes (Basis-Cake)
Een heerlijk cupcakes (basis-cake) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Cupcakes (Basis-Cake) te bereiden
1).Schraap de inhoud van het vanille stokje en doe dat in de 4 eetlepels melk en meng goed.
2).Doe alle andere ingredienten in de mengkom van de blender en meng zo kort mogelijk.
3).Meng snel de vanille melk door het beslag.
4).Verdeel het beslag over de papieren vormpjes.
5).Schuif de bakvorm in het midden van de oven en bak 20 minuten.
6).Na 10 minuten de bakvorm in de oven roteren (de voorkant komt achter en de achterkant komt voor).
Wanneer na de 20 minuten het cakebeslag nog niet gaar is (een breinaald in het beslag gestoken komt er niet droog uit) nog even iets langer laten bakken.
7).Na beeindiging van de baktijd de bakvorm in zijn geheel buiten de oven laten afkoelen.
2).Doe alle andere ingredienten in de mengkom van de blender en meng zo kort mogelijk.
3).Meng snel de vanille melk door het beslag.
4).Verdeel het beslag over de papieren vormpjes.
5).Schuif de bakvorm in het midden van de oven en bak 20 minuten.
6).Na 10 minuten de bakvorm in de oven roteren (de voorkant komt achter en de achterkant komt voor).
Wanneer na de 20 minuten het cakebeslag nog niet gaar is (een breinaald in het beslag gestoken komt er niet droog uit) nog even iets langer laten bakken.
7).Na beeindiging van de baktijd de bakvorm in zijn geheel buiten de oven laten afkoelen.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
deuxchapeaux zegt:
Jan A.
gea zegt:
Ik lees het wel!
Groetjes, Gea:p:p:p
gea zegt:
Groet, Gea