Recept
« Terug naar recepten
Curry Saus (basisvariant)
PT20M
Curry Saus (basisvariant)
Een heerlijk curry saus (basisvariant) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
Jan A van der Hoeden
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Curry Saus (basisvariant) te bereiden
1).We doen alles in een blender en draaien daarvan een pasta. Deze pasta is dan de basis van een curry.
We kunnen deze pasta verdunnen met water, met bouillon, met kokosmelk, met yoghurt,enz..
We garen het product in de curry eerst door aanfruiten
(groenten->beetgaar, vleessoorten, zoals varkensvlees, rundvlees, enz., gevogelte->dichtschroeien, garnalen er kort in zodat ze net gaar zijn). Het nagaren gebeurt dan in de currysaus.
We kunnen deze pasta verdunnen met water, met bouillon, met kokosmelk, met yoghurt,enz..
We garen het product in de curry eerst door aanfruiten
(groenten->beetgaar, vleessoorten, zoals varkensvlees, rundvlees, enz., gevogelte->dichtschroeien, garnalen er kort in zodat ze net gaar zijn). Het nagaren gebeurt dan in de currysaus.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Bovengenoemde curry is een zeer milde, meestal zijn ze veel heter.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
lekkerbekske zegt:
deuxchapeaux zegt:
Uiteraard ben ik benieuwd hoe je deze saus vindt. Nogmaals dit is een basis en van daaruit kun je naar hartelust experimenteren en uitproberen. Een verse saus smaakt toch altijd het beste, al heb je tegenwoordig verrekt goede kant-en-klaar producten.
Jan A
limelein zegt: