KookJij

Curry Saus (basisvariant)

Een heerlijk curry saus (basisvariant) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Sauzen & dressings - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: India
Keuken: Oosterse
Bron: Jan A van der Hoeden
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Curry Saus (basisvariant) te bereiden

1).We doen alles in een blender en draaien daarvan een pasta. Deze pasta is dan de basis van een curry.
We kunnen deze pasta verdunnen met water, met bouillon, met kokosmelk, met yoghurt,enz..
We garen het product in de curry eerst door aanfruiten
(groenten->beetgaar, vleessoorten, zoals varkensvlees, rundvlees, enz., gevogelte->dichtschroeien, garnalen er kort in zodat ze net gaar zijn). Het nagaren gebeurt dan in de currysaus.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Bovengenoemde curry is een zeer milde, meestal zijn ze veel heter.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

limelein

limelein zegt:
Het was heerlijk.
lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Wat zitten er veel verdiepingen in de toren van Babel. Kerrie is in het Engels curry en ik vond het gek, dat er in dit recept geen kerrie vermeld werd. Toen vertelde Wikipedia mij via Google, dat curry eigenlijk een samenstelling is van verschillende specerijen. Nu ga ik dit recept beslist ook proberen. Het zou wel makkelijker zijn voor velen, als de Nederlandse vertaling achter die Indiase namen stond.
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Beste Limelein en Liske,
Uiteraard ben ik benieuwd hoe je deze saus vindt. Nogmaals dit is een basis en van daaruit kun je naar hartelust experimenteren en uitproberen. Een verse saus smaakt toch altijd het beste, al heb je tegenwoordig verrekt goede kant-en-klaar producten.
Jan A
limelein

limelein zegt:
Ik ga deze gelijk uitproberen lijkt me erg lekker, ik heb wel een recept maar ik denk dat deze veel beter is.
Liske

Liske zegt:
Ik heb tot nog toe altijd kant-en-klare currypasta's gebruikt, maar ben toch erg benieuwd naar deze!