Recept
« Terug naar recepten
Curry van garnalen en komkommer
PT35M
Curry van garnalen en komkommer
Een heerlijk curry van garnalen en komkommer recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
thaiskookboekje
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Curry van garnalen en komkommer te bereiden
Laat de garnalen ontdooien.Maak de komkommer schoon,halveer hem in de lengte en verwijder met een lepel de zaadlijsten.Snijd de komkommer in plakjes.Snijd de spaanse peper overlangs doormidden,verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes.Maak de sugarsnaps schoon en halveer ze.Halveer grote maïskolfjes eventueel in de lengte.Breng de room met de kokosmelk in een pan aan de kook en roer de currypasta erdoor totdat deze is opgelost.Pel de garnalen.Snijd ze op de rug open en verwijder het darmkanaal.Schep de garnalen,komkommer,spaanse peper,sugarsnaps,maïs en suiker door het roommengsel.Laat de curry 5 minuten koken tot de garnalen gaar zijn.Roer het bieslook erdoor.
sophie zegt:
lekker eten hoor maar is het wel echt thais niet een beetje nep?ik hoop het ,maar