Recept
« Terug naar recepten
Currysoep
PT20M
Currysoep
Een heerlijk currysoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Wim Kraaijenzank
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Vlees
- > Soepen - met Zuivel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen creatie
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Currysoep te bereiden
Breng de bouillon met 3 blokjes aan de kook.
Fruit de gesnipperde ui in de boter tot die glanzend is voeg de bloem al roerend toe tot een papje evt. ook wat bouillon toevoegen voeg hierbij de curry en de room weer tot een papje, heel even laten koken en dan aan de bouillon toevoegen en weer aan de kook brengen en meteen van het vuur afnemen en even alles met de staafmixer goed fijn mixen.Zout en peper naar smaak toevoegen.
Peterselie als versiering er over strooien.
Fruit de gesnipperde ui in de boter tot die glanzend is voeg de bloem al roerend toe tot een papje evt. ook wat bouillon toevoegen voeg hierbij de curry en de room weer tot een papje, heel even laten koken en dan aan de bouillon toevoegen en weer aan de kook brengen en meteen van het vuur afnemen en even alles met de staafmixer goed fijn mixen.Zout en peper naar smaak toevoegen.
Peterselie als versiering er over strooien.
Mijn kookverhaal (Wim Kraaijenzank)
Ipv kookroom heb ik melk van eigen koeien genomen die is ook beduidend vetter dan de melk uit een pak/fles.