KookJij

Dadar Kebertu (Boeren-omelet)

Een heerlijk dadar kebertu (boeren-omelet) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: - personen
Categorieën:
  1. > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: eigen keuken
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dadar Kebertu (Boeren-omelet) te bereiden

In de vijzel wrijft u ui, knoflook, ketumbar, djinten, kunjitpoeder, kermiries, trassi, zout en een klein beetje suiker fijn.
U fruit dit mengsel in de olie met laospoeder en salam.
Hierdoor mengt u het gehakt.
Als alles gaar is doet u de kokosmelk erbij en u laat het roerend doorbakken.
De eieren klopt u los met prei, selderie en zout.
U bakt hiervan een omelet en vult deze met het kerriegehakt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Barbara Metz

Barbara Metz zegt:
De kruiderij in de vijzel of de tjôbek fijn maken tot een brij, is het (aller)beste, want de aroma's zijn héérlijk en het mengt prettig door het gehakt. Voor mijn gevoel sla je het stuk met een staafmixer, maar dat kan m'n eigen gevoel zijn, hoor. Mijn moeder en oma wreven het altijd fijn. Succes met het recept!:D
wouros

wouros zegt:
Fijn dat je het recept hebt aangepast. Maar zou het niet makkelijker gaan met de staafmixer?
Redactie KookJij.
jacko

jacko zegt:
De noten in een vijzel malen bij de andere kruiden.
wouros

wouros zegt:
Wat doe je met je kemiri(e)noten? Fijnhakken of raspen?
Redactie KookJij
Gerrit

Gerrit zegt:
Bedankt voor de uitleg, ik heb het begrepen:)
Anna

Anna zegt:
Staat al bij de reacties, Gerrit. Ik zal het ook even bij het recept zelf vermelden.
Groet,
Anna.
KookJij.
Gerrit

Gerrit zegt:
wat is kemeries:(
bert46

bert46 zegt:
Oke, bedankt. vr gr bert
jacko

jacko zegt:
Een kruid, verkrijgbaar bij toko. (kemirinoten)
bert46

bert46 zegt:
Wat is kermiris?
vr gr bert.