Recept
« Terug naar recepten
Dadar Kebertu (Boeren-omelet)
PT30M
Dadar Kebertu (Boeren-omelet)
Een heerlijk dadar kebertu (boeren-omelet) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jacko Cornelissen
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
- personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
eigen keuken
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dadar Kebertu (Boeren-omelet) te bereiden
In de vijzel wrijft u ui, knoflook, ketumbar, djinten, kunjitpoeder, kermiries, trassi, zout en een klein beetje suiker fijn.
U fruit dit mengsel in de olie met laospoeder en salam.
Hierdoor mengt u het gehakt.
Als alles gaar is doet u de kokosmelk erbij en u laat het roerend doorbakken.
De eieren klopt u los met prei, selderie en zout.
U bakt hiervan een omelet en vult deze met het kerriegehakt.
U fruit dit mengsel in de olie met laospoeder en salam.
Hierdoor mengt u het gehakt.
Als alles gaar is doet u de kokosmelk erbij en u laat het roerend doorbakken.
De eieren klopt u los met prei, selderie en zout.
U bakt hiervan een omelet en vult deze met het kerriegehakt.
Barbara Metz zegt: