Recept
« Terug naar recepten
Daging boemboe Bali
PT60M
Daging boemboe Bali
Een heerlijk daging boemboe bali recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
indische kookcursus
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Daging boemboe Bali te bereiden
Snijd het vlees in blokjes van ongeveer 3 cm.
Verwarm 4 eetlepels olie en bak het vlees daarin onder geregeld omscheppen mooi van kleur.
Voeg de rest van de olie toe, laat deze ook warm worden en doe de uien in de pan.
Laat de uien lichtbruin van kleur worden bak de knoflook mee.
Roer de sambal, laos, djahé en kemiri door de inhoud van de pan en voeg zoveel kokend water toe, dat het vlees bijna onder staat.
Draai de warmtebron lager, leg het deksel op de pan en laat het vlees gaar worden.
Voeg dan de ketjap en de santen toe, roer, en doe er naar smaak laos, ketjap of zout bij.
Verwarm 4 eetlepels olie en bak het vlees daarin onder geregeld omscheppen mooi van kleur.
Voeg de rest van de olie toe, laat deze ook warm worden en doe de uien in de pan.
Laat de uien lichtbruin van kleur worden bak de knoflook mee.
Roer de sambal, laos, djahé en kemiri door de inhoud van de pan en voeg zoveel kokend water toe, dat het vlees bijna onder staat.
Draai de warmtebron lager, leg het deksel op de pan en laat het vlees gaar worden.
Voeg dan de ketjap en de santen toe, roer, en doe er naar smaak laos, ketjap of zout bij.