1).Dien dit op met puree en een groente, bv boontjes of rode kool.
2).Dien dit op met witte rijst en bv een of andere groente- sajur.
Recept
« Terug naar recepten
Daging Smoor
PT210M
Daging Smoor
Een heerlijk daging smoor recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
210 min
Personen:
4 - 6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Daging Smoor te bereiden
1).Zet alles klaar voor gebruik (mise en place).
2).Verhit de boter en de olie in de pan en bak daarin aan de brokken vlees. Doe de uien er bij en de knoflook, wanneer het vlees verkleurd is en ga nog even door tot de uien zacht en glazig zijn geworden.
3).Nu alle resterende ingrediënten er bij doen, even goed doorroeren en aan de kook brengen.
4).Deksel er op, vuur lager zetten en 3 uren laten sudderen.
5).Dan vuur wat hoger, deksel er af en wat roeren en het vocht voor de helft laten verdampen (inkoken).
2).Verhit de boter en de olie in de pan en bak daarin aan de brokken vlees. Doe de uien er bij en de knoflook, wanneer het vlees verkleurd is en ga nog even door tot de uien zacht en glazig zijn geworden.
3).Nu alle resterende ingrediënten er bij doen, even goed doorroeren en aan de kook brengen.
4).Deksel er op, vuur lager zetten en 3 uren laten sudderen.
5).Dan vuur wat hoger, deksel er af en wat roeren en het vocht voor de helft laten verdampen (inkoken).
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna zegt:
Als het net zo lekker smaakt als het ruikt....dan beloofd het wat!!:D:D
Groetjes,
Anna.
slaatje zegt: