Klik op foto om te vergroten.
Ben geen voorstander van vlees uit blik, maar deze heb ik enkele jaren geleden leren kennen van een goede vriendin en moet toegeven, het is heerlijk.
Recept
« Terug naar recepten
Dagschotel: eenden-videe met groenten en frietjes
PT30M
Dagschotel: eenden-videe met groenten en frietjes
Een heerlijk gerecht met eend, groenten en frietjes. Genieten met de hoofdletter G.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dagschotel: eenden-videe met groenten en frietjes te bereiden
- Ontdoe het vet, vel en beenderen van de dijen.
- Champignons in schijven snijden.
- Look zeer fijn snijden.
- Wortel in zeer kleine blokjes snijden.
- Ajuin zeer fijn snijden.
- Groenten even aanstoven in een beetje boter.
- Maak een blanke roux van de boter, bloem, room en melk voeg het bouillonblokje toe en kruid naar smaak af met oregano.
- Vervolgens de groenten en vlees toevoegen laat op een zacht vuur opwarmen.
- Serveer zeer warm in een bladerdeeggebakje met verse frietjes en een salade naar keuze.
Harry Löhr zegt: