Recept
« Terug naar recepten
Dagschotel: gevulde courgette op een bedje rodebiet-aardappelpuree vergezeld van varkenshaasje bedruppeld met een sausje van passie
PT40M
Dagschotel: gevulde courgette op een bedje rodebiet-aardappelpuree vergezeld van varkenshaasje bedruppeld met een sausje van passie
Een heerlijk dagschotel: gevulde courgette op een bedje rodebiet-aardappelpuree vergezeld van varkenshaasje bedruppeld met een sausje van passie recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dagschotel: gevulde courgette op een bedje rodebiet-aardappelpuree vergezeld van varkenshaasje bedruppeld met een sausje van passie te bereiden
Oven voorverwarmen op 180 gr.
Aaardappelen in blokjes snijden en gaar koken, afgieten, pureren en kruiden. Sjalotjes fijn snijden even opstoven en de blokjes gesneden rode biet toevoegen goed laten opwarmen. Meng deze onder de puree. Houd warm.
Courgette: snij het bovenste deel van de courgette af en hol uit (deze kan je bijhouden voor soep).
Neem een vuurvaste schotel wrijf in met boter en zet de courgette onderste boven in de schaal. Laat 20 min bakken in de oven.
Witloof niet te fijn snijden, peer schillen en in blokjes snijden.
Stoof het witloof en de peer even aan in een beetje boter voeg de koffielepel candijsuiker toe en kruid met peper, zout en muskaatnoot. Haal de courgette uit de oven en vul deze met de mengeling. Houd warm.
Varkenshaasje in 2 gelijke stukken snijden.
Bak deze aan weerszijde even goed aan evenzeer kruiden. Leg in aluminium folie en zet in de oven +/- 8 min.
Neem de pan van het vlees voeg er de passoã en het vruchtvlees van de passievruchten roer goed en bind de saus een klein beetje.
Dresseer alles zeer warm op bord op bord.
Aaardappelen in blokjes snijden en gaar koken, afgieten, pureren en kruiden. Sjalotjes fijn snijden even opstoven en de blokjes gesneden rode biet toevoegen goed laten opwarmen. Meng deze onder de puree. Houd warm.
Courgette: snij het bovenste deel van de courgette af en hol uit (deze kan je bijhouden voor soep).
Neem een vuurvaste schotel wrijf in met boter en zet de courgette onderste boven in de schaal. Laat 20 min bakken in de oven.
Witloof niet te fijn snijden, peer schillen en in blokjes snijden.
Stoof het witloof en de peer even aan in een beetje boter voeg de koffielepel candijsuiker toe en kruid met peper, zout en muskaatnoot. Haal de courgette uit de oven en vul deze met de mengeling. Houd warm.
Varkenshaasje in 2 gelijke stukken snijden.
Bak deze aan weerszijde even goed aan evenzeer kruiden. Leg in aluminium folie en zet in de oven +/- 8 min.
Neem de pan van het vlees voeg er de passoã en het vruchtvlees van de passievruchten roer goed en bind de saus een klein beetje.
Dresseer alles zeer warm op bord op bord.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
derbyke zegt: