Recept
« Terug naar recepten
Dagschotel: Hee - Hoo - Hee - Hoo- je krijgt het niet cadeau
PT30M
Dagschotel: Hee - Hoo - Hee - Hoo- je krijgt het niet cadeau
Een heerlijk dagschotel: hee - hoo - hee - hoo- je krijgt het niet cadeau recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dagschotel: Hee - Hoo - Hee - Hoo- je krijgt het niet cadeau te bereiden
Aardappelen beetgaar koken met flink wat viskruiden.
Lenteui in zeer fijne ringen snijden.
Mango in kleine blokjes snijden.
Aardappelen afgieten en pureren met het scheutje citroenolie, even proeven indien nodig bijkruiden.
Meng de lenteui en mangoblokjes en een beetje sap onder de puree.
Lenteuitjes fijn snijden.
Mango in grove stukken snijden.
Stoof de lenteuitjes aan in de citroenolie, goed afkruiden.
Porto toevoegen de mango evenzeer een beetje sap. Laat even inkoken.
Voor de scampi's en clams de kruiden goed mengen.
Bak de scampi's aan in citroenolie goed kruiden en een soeplepel wiite porto toevoegen, laat deze even sudderen.
Haal uit de pan en leg de clams in de pan met de schelp naar onder, evenzeer kruiden en de andere soeplepel witte porto toevoegen.
Als de porto verdampt is er kaas over strooien en onder grill zetten samen met de scampi's.
Neem een bord, een streep saus spuit 3 mopjes puree. Elk mopje puree 2 clams en 1 scampi en werk af met peterselie.
Strooi een beetje provolone kaas erover en dien warm op.
Neem een schaaltje apart met de andere clams, scampi's en puree.
Lenteui in zeer fijne ringen snijden.
Mango in kleine blokjes snijden.
Aardappelen afgieten en pureren met het scheutje citroenolie, even proeven indien nodig bijkruiden.
Meng de lenteui en mangoblokjes en een beetje sap onder de puree.
Lenteuitjes fijn snijden.
Mango in grove stukken snijden.
Stoof de lenteuitjes aan in de citroenolie, goed afkruiden.
Porto toevoegen de mango evenzeer een beetje sap. Laat even inkoken.
Voor de scampi's en clams de kruiden goed mengen.
Bak de scampi's aan in citroenolie goed kruiden en een soeplepel wiite porto toevoegen, laat deze even sudderen.
Haal uit de pan en leg de clams in de pan met de schelp naar onder, evenzeer kruiden en de andere soeplepel witte porto toevoegen.
Als de porto verdampt is er kaas over strooien en onder grill zetten samen met de scampi's.
Neem een bord, een streep saus spuit 3 mopjes puree. Elk mopje puree 2 clams en 1 scampi en werk af met peterselie.
Strooi een beetje provolone kaas erover en dien warm op.
Neem een schaaltje apart met de andere clams, scampi's en puree.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
derbyke zegt: