Recept
« Terug naar recepten
Dagschotel: rumsteak met puree en spiesjes van spruiten
PT20M
Dagschotel: rumsteak met puree en spiesjes van spruiten
Een heerlijk dagschotel: rumsteak met puree en spiesjes van spruiten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dagschotel: rumsteak met puree en spiesjes van spruiten te bereiden
Aardappelen beetgaar koken, afgieten en pureren.
Sjalotjes samen met de pompoenblokjes even aanbakken in boter.
Meng deze onder de puree samen met de bieslook en bladpeterselie goed naar smaak kruiden.
Neem uitsteekvormen, besmeer met boter verdeel de puree erin en leg het tomaatje erop en zet in een beboterde vuurvaste schotel. Even onder de grill tot het tomaatje warm is en begint te barsten.
Spruiten in warm water beetgaar koken en afgieten.
Sjalotjes, pompoenblokjes en spruiten aanbakken in boter en de suiker erover verdelen.
Neem satéstokjes en rijg de spruiten, goudajuintjes en pompoen blokjes erop, de rest serveren in schaal op tafel.
Steaks kruiden met peper en zout deze rosé aanbakken.
Voor de saus: in de pan van het vlees een beetje rode wijn een soeplepel candijsuiker erbij en laten opkoken kruiden met peper en zout.
Serveer het gerecht zeer warm op bord.
Sjalotjes samen met de pompoenblokjes even aanbakken in boter.
Meng deze onder de puree samen met de bieslook en bladpeterselie goed naar smaak kruiden.
Neem uitsteekvormen, besmeer met boter verdeel de puree erin en leg het tomaatje erop en zet in een beboterde vuurvaste schotel. Even onder de grill tot het tomaatje warm is en begint te barsten.
Spruiten in warm water beetgaar koken en afgieten.
Sjalotjes, pompoenblokjes en spruiten aanbakken in boter en de suiker erover verdelen.
Neem satéstokjes en rijg de spruiten, goudajuintjes en pompoen blokjes erop, de rest serveren in schaal op tafel.
Steaks kruiden met peper en zout deze rosé aanbakken.
Voor de saus: in de pan van het vlees een beetje rode wijn een soeplepel candijsuiker erbij en laten opkoken kruiden met peper en zout.
Serveer het gerecht zeer warm op bord.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.