KookJij

Dagschotel: spruitenpuree met varkenshaasje en portosaus

Dit is een heerlijke dagschotel van spruitenpuree met heerlijke varkenshaasjes en portsaus.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Dagschotel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dagschotel: spruitenpuree met varkenshaasje en portosaus te bereiden

Kook de aardappelen beetgaar in licht gezouten water.
Spruiten in fijne ringen snijden.
Look zeer fijn snijden.
Ajuin in kleine blokjes snijden.
Wok de spruiten grof gesneden samen met look en ajuin beetgaar deze uiteraard goed kruiden. (houd enkele spruiten beetgaar aan de kant voor afgarnering.)
Pureer de aardappelen en voeg de groenten toe een beetje olie erbij en alles goed mengen.
Varkenshaasje rosé aanbakken, houd warm. Spekblokjes samen met de fijn gesneden sjalot even aanbakken, de porto erbij en even laten opkoken, binden en desnoods bijkruiden.
Serveer het gerecht zeer warm.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Haha Jeannine jij hebt nogal werk met je kookverhuizingen, fijn om te horen dat de recepten in de smaak vallen ;-)
Jeannine Van Immerseel

Jeannine Van Immerseel zegt:
Het was het proberen waard Hilde, we hebben er van genoten, weeral verhuizing op til!! Dank je
derbyke

derbyke zegt:
Okidoki, ik hoor het wel wat je er van vond!!!;)
HarryLohr

HarryLohr zegt:
Hahaha, ben er niet super gek op, maar ik ga deze wel proberen!
derbyke

derbyke zegt:
Dank je Harry, voor de spruiten liefhebbers :);):p
HarryLohr

HarryLohr zegt:
Ziet er weer overheerlijk uit!
derbyke

derbyke zegt:
Ja Gea, een heerlijk stoemppotje met spruiten :);):p
gea

gea zegt:
Ai, ai, ai..... wat lekker....:):p
Anna

Anna zegt:
;):p:D
derbyke

derbyke zegt:
Als ik jou niet had hé :);):p
Anna

Anna zegt:
Hihi, dacht al, zie daar toch echt wat 'stukjes' in het sausje;):p
derbyke

derbyke zegt:
Oeps, spekblokjes en sjalotje vergeten. Dank je wel zal het recept dadelijk aanpassen.
:);):p
Anna

Anna zegt:
Even een vraagje: de saus bij het haasje, is dat dan alleen de gebonden porto? Leuk gerechtje voor de feestdagen, wat stoofpeertjes er bij, jammie!;):D