Recept
« Terug naar recepten
Dagschotel: spruitenpuree met varkenshaasje en portosaus
PT30M
Dagschotel: spruitenpuree met varkenshaasje en portosaus
Dit is een heerlijke dagschotel van spruitenpuree met heerlijke varkenshaasjes en portsaus.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dagschotel: spruitenpuree met varkenshaasje en portosaus te bereiden
Kook de aardappelen beetgaar in licht gezouten water.
Spruiten in fijne ringen snijden.
Look zeer fijn snijden.
Ajuin in kleine blokjes snijden.
Wok de spruiten grof gesneden samen met look en ajuin beetgaar deze uiteraard goed kruiden. (houd enkele spruiten beetgaar aan de kant voor afgarnering.)
Pureer de aardappelen en voeg de groenten toe een beetje olie erbij en alles goed mengen.
Varkenshaasje rosé aanbakken, houd warm. Spekblokjes samen met de fijn gesneden sjalot even aanbakken, de porto erbij en even laten opkoken, binden en desnoods bijkruiden.
Serveer het gerecht zeer warm.
Spruiten in fijne ringen snijden.
Look zeer fijn snijden.
Ajuin in kleine blokjes snijden.
Wok de spruiten grof gesneden samen met look en ajuin beetgaar deze uiteraard goed kruiden. (houd enkele spruiten beetgaar aan de kant voor afgarnering.)
Pureer de aardappelen en voeg de groenten toe een beetje olie erbij en alles goed mengen.
Varkenshaasje rosé aanbakken, houd warm. Spekblokjes samen met de fijn gesneden sjalot even aanbakken, de porto erbij en even laten opkoken, binden en desnoods bijkruiden.
Serveer het gerecht zeer warm.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Jeannine Van Immerseel zegt:
derbyke zegt:
:);):p
Anna zegt:
Hilde Dumont zegt: