Recept
« Terug naar recepten
Dagschotel: varkenshaasje met groenten en opgebakken zoete aardappel
PT30M
Dagschotel: varkenshaasje met groenten en opgebakken zoete aardappel
De zoete aardappelen worden gebruikt in de Surinaamse keuken. Ook staat de zoete aardappel op het traditionele menu voor Thanksgiving Day in de Verenigde Staten. Bij de bereiding worden de zoete aardappels geschild, gekookt en meestal met kruiden geserveerd als bijgerecht. In Canada zijn zoete aardappels ook erg populair, met name in de vorm van frietjes, de zogenaamde "Sweet Potato Fries".
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dagschotel: varkenshaasje met groenten en opgebakken zoete aardappel te bereiden
- Aardappelen schillen en in schijven snijden deze beetgaar koken, afgieten en opbakken.
- Varkenshaasje aanbakken en kruiden met peper en zout deze rosé verder laten bakken.
- Witloof in fijne reepjes snijden, porei in ringen, ajuin in ringen deze opwokken in zonnebloemolie en kruiden met de Harissa kruiden.
- In de pan van het vlees de kokosmelk toevoegen eveneens de tomaat concassé indien nodig bijbinden.
- Seerveer deze dagchotel zeer warm.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.