Recept
« Terug naar recepten
Dagschotel: waterzooi van kalkoen
PT45M
Dagschotel: waterzooi van kalkoen
Waterzooi is een typisch Gents gerecht gemaakt van kip of vis, groenten en aardappelen. Het wordt opgediend als een soort soep samen met brood.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dagschotel: waterzooi van kalkoen te bereiden
- Snij de kalkoen in twee gelijke delen, stoof deze gekruid aan in de goede boter.
- Porei in fijne reepjes snijden, selder in ringen snijden, aardappel in blokjes snijden, wortel halveren deze in ringen snijden. Venkel en ajuin in blokjes snijden.
- Voeg de groenten en bouillon bij het vlees en laat op een zacht vuur sudderen.
- Verdeel de waterzooi in diepe borden en serveer er donker dik gesneden brood bij.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Anna Koudys zegt: