Recept
« Terug naar recepten
Dagschotel: wortelpuree op een kalkoenlapje geserveerd met wortelblokjes in een sausje van drambuie
PT30M
Dagschotel: wortelpuree op een kalkoenlapje geserveerd met wortelblokjes in een sausje van drambuie
Een dagschotel super snel klaar.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dagschotel: wortelpuree op een kalkoenlapje geserveerd met wortelblokjes in een sausje van drambuie te bereiden
- Aardappelen in blokjes snijden deze beetgaar koken in licht gezouten water.
- Wortelen in kleine blokjes snijden deze beetgaar stoven in een beetje boter. Houd een deel van de wortelen aan de kant voor te mengen onder de puree.
- Aardappelen pureren, kruiden een beetje boter en wortelen eronder mengen.
- Kalkoenlapjes: snij 2 mooie vierkantjes uit de lapjes de rest in fije reepjes snijden. Bak deze gaar aan in boter.
- Breng de bouillon aan de kook voeg de wortelen, honing, kalkoenreepjes en drumbuie toe laat even opkoken. even proeven en indien nodig bijkruiden.
- Neem een spuitzak met een groot spuitmondje vul met puree. Spuit een torentje puree op het kalkoenlapje.
- Serveer dit alles zeer warm op bord.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Hilde Dumont zegt: