KookJij

Dagschotel: wortelpuree op een kalkoenlapje geserveerd met wortelblokjes in een sausje van drambuie

Een dagschotel super snel klaar.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Dagschotel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dagschotel: wortelpuree op een kalkoenlapje geserveerd met wortelblokjes in een sausje van drambuie te bereiden

  1. Aardappelen in blokjes snijden deze beetgaar koken in licht gezouten water.
  2. Wortelen in kleine blokjes snijden deze beetgaar stoven in een beetje boter. Houd een deel van de wortelen aan de kant voor te mengen onder de puree. 
  3. Aardappelen pureren, kruiden een beetje boter en wortelen eronder mengen.
  4. Kalkoenlapjes: snij 2 mooie vierkantjes uit de lapjes de rest in fije reepjes snijden. Bak deze gaar aan in boter.
  5. Breng de bouillon aan de kook voeg de wortelen, honing, kalkoenreepjes en drumbuie toe laat even opkoken. even proeven en indien nodig bijkruiden.
  6. Neem een spuitzak met een groot spuitmondje vul met puree. Spuit een torentje puree op het kalkoenlapje. 
  7. Serveer dit alles zeer warm op bord.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Beste Karin, bij ons wordt het soeplepel genoemd bij de noorderburen noemen ze het eetlepel. Groetjes Hilde
Karin

Karin zegt:
Weet je zeker dat het soeplepels zijn? Voor mijn soeplepel is het een potje honing en een kwart fles drank!
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Dronken kalkoentje ;-) Lijkt me super lekker!