Recept
« Terug naar recepten
Damp lemon and almond cake
PT60M
Damp lemon and almond cake
Een heerlijk damp lemon and almond cake recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6-8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Engeland
Keuken:
Europese
Bron:
N. Lawson - How to be a domestic goddess
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Damp lemon and almond cake te bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C.
Rasp de schil van de citroenen en pers ze uit.
Doe de boter en suiker in de keukenmachine of in de kom van de mixer.
Meng ze tot het een egale, witte massa is.
Blijf mixen en voeg telkens beurtelings een ei toe, en vervolgens een kwart van de bloem.
Ga door tot bloem en ei op zijn.
Roer nu de gemalen amandelen erdoor, de amandelessence, de citroenrasp en het sap.
Doe het beslag in een ingevette en bebloemde cakevorm, zet in de oven en laat ongeveer een uur bakken.
Rasp de schil van de citroenen en pers ze uit.
Doe de boter en suiker in de keukenmachine of in de kom van de mixer.
Meng ze tot het een egale, witte massa is.
Blijf mixen en voeg telkens beurtelings een ei toe, en vervolgens een kwart van de bloem.
Ga door tot bloem en ei op zijn.
Roer nu de gemalen amandelen erdoor, de amandelessence, de citroenrasp en het sap.
Doe het beslag in een ingevette en bebloemde cakevorm, zet in de oven en laat ongeveer een uur bakken.