KookJij

Damp lemon and almond cake

Een heerlijk damp lemon and almond cake recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6-8 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Cake
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Engeland
Keuken: Europese
Bron: N. Lawson - How to be a domestic goddess
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Damp lemon and almond cake te bereiden

Verwarm de oven voor op 180°C.
Rasp de schil van de citroenen en pers ze uit.
Doe de boter en suiker in de keukenmachine of in de kom van de mixer.
Meng ze tot het een egale, witte massa is.
Blijf mixen en voeg telkens beurtelings een ei toe, en vervolgens een kwart van de bloem.
Ga door tot bloem en ei op zijn.
Roer nu de gemalen amandelen erdoor, de amandelessence, de citroenrasp en het sap.
Doe het beslag in een ingevette en bebloemde cakevorm, zet in de oven en laat ongeveer een uur bakken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst