Dit kregen plukkers te eten op 1 van de grote wijnkastelen.
Geef het op pasta (dikke spaghetti, penne, tagliatelle) en geef er frisse salade bij.
Recept
« Terug naar recepten
Daube Bordelaise (Runderstoof uit de Bordeaux)
PT1440M
Daube Bordelaise (Runderstoof uit de Bordeaux)
Een heerlijk daube bordelaise (runderstoof uit de bordeaux) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
1440 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Château Lynch - Bages
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Daube Bordelaise (Runderstoof uit de Bordeaux) te bereiden
1).Daags voor de bereiding het klein gesneden rundervlees in een marinade leggen van wijn, ui, laurier, tijm, peterselie en gekneusde peperkorrels.
2).De volgende dag het vlees afgieten en de marinade bewaren.
3).Verhit in een grote anti-aanbakpan 2 eetlepels olie en leg daarin het drooggedepte vlees. Er zal veel vocht uitkomen. Na 5 minuten van het vuur nemen, het vocht afgieten bij de marinade en het vlees even apart houden.
4).Weer 2 eetlepels olie verhitten in de braadpan en nu de rundervleesbrokken aan alle zijden bruin bakken en doe er flink veel peper op en ietsje zout. Haal het vlees er dan weer uit en zet apart.
5).Weer 2 eetlepels rijstolie verhitten en daarin de uien en knoflook aanfruiten tot de uien glazig zijn.
6).Hierover de maizena strooien een paar minuten goed roeren en dan de marinade er bij gooien. Wanneer de marinade kookt dan het vuur zo laag mogelijk zetten en de inhoud van de pan laten sudderen.
7).Na een minuutje of 5 de wortels er bij doen,de champignons, de uitgebakken spekjes en het vlees. Doe het deksel op de pan.
8).Laat dit 2 uur sudderen of in ieder geval tot het vlees boterzacht en gaar is geworden.
9).Nog even laten dampen met deksel er af en op smaak afmaken.
2).De volgende dag het vlees afgieten en de marinade bewaren.
3).Verhit in een grote anti-aanbakpan 2 eetlepels olie en leg daarin het drooggedepte vlees. Er zal veel vocht uitkomen. Na 5 minuten van het vuur nemen, het vocht afgieten bij de marinade en het vlees even apart houden.
4).Weer 2 eetlepels olie verhitten in de braadpan en nu de rundervleesbrokken aan alle zijden bruin bakken en doe er flink veel peper op en ietsje zout. Haal het vlees er dan weer uit en zet apart.
5).Weer 2 eetlepels rijstolie verhitten en daarin de uien en knoflook aanfruiten tot de uien glazig zijn.
6).Hierover de maizena strooien een paar minuten goed roeren en dan de marinade er bij gooien. Wanneer de marinade kookt dan het vuur zo laag mogelijk zetten en de inhoud van de pan laten sudderen.
7).Na een minuutje of 5 de wortels er bij doen,de champignons, de uitgebakken spekjes en het vlees. Doe het deksel op de pan.
8).Laat dit 2 uur sudderen of in ieder geval tot het vlees boterzacht en gaar is geworden.
9).Nog even laten dampen met deksel er af en op smaak afmaken.
deuxchapeaux zegt:
Jan A