Recept
« Terug naar recepten
Daube d'Agneau
PT100M
Daube d'Agneau
Een heerlijk daube d'agneau recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
100 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kok
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Daube d'Agneau te bereiden
Snij het vlees in grove stukken en laat het op kamertemperatuur komen. Verhit de olie en boter in een braadpan en fruit de ui 5 minuten mee. Bak het vlees, de spekjes, knoflook met schil en wortel ca. 8 minuten zachtjes mee.
Bestrooi het geheel met zout, peper en bloem en schenk de wijn er langs de rand van de pan bij. Voeg de sinaasappelschil, tijm, rozemarijn en jeneverbessen toe en stoof het vlees afgedekt in 1 uur zachtjes gaar.
Voeg de cognac toe en stoof het vlees nog 15-30 minuten zonder deksel. Serveer het stoofpotje in mooie wijde kommen.
Lekker met aardappelpuree en een frisse salade.
Bestrooi het geheel met zout, peper en bloem en schenk de wijn er langs de rand van de pan bij. Voeg de sinaasappelschil, tijm, rozemarijn en jeneverbessen toe en stoof het vlees afgedekt in 1 uur zachtjes gaar.
Voeg de cognac toe en stoof het vlees nog 15-30 minuten zonder deksel. Serveer het stoofpotje in mooie wijde kommen.
Lekker met aardappelpuree en een frisse salade.