Vroeger werden daubes bereid in een daubière: een hoge aardewerken pot met deksel. Ze werden gevuld met de ingrediënten en dan bij de bakker in de afkoelende oven gezet. Zo had men tegen lunchtijd heerlijk gestoofde schotels.
Als je in Franse kookboeken kijkt vind je tientallen recepten met o.a. runds- lams- schaaps- of lamsvlees.
Dit recept komt uit de Provençe, zonder vlees, maar overheerlijk.
Recept
« Terug naar recepten
Daube d'aubergines
PT120M
Daube d'aubergines
Een heerlijk daube d'aubergines recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerrie van Rossum
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 à 6 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Overig
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Daube d'aubergines te bereiden
In grote pan met dikke bodem een flinke scheut olijfolie de ui, selderij en wortel aanbakken.
Dan de aubergines, tomaten, knoflook, laurier, tijm, witte wijn en zout erbij. Deksel op de pan en dan ± 60 - 90 minuten laten stoven. Pan af en toe schudden: niet roeren, groente moet heel blijven.
Eet als aparte gang met geroosterde sneden brood met olijfolie overgoten.
Dan de aubergines, tomaten, knoflook, laurier, tijm, witte wijn en zout erbij. Deksel op de pan en dan ± 60 - 90 minuten laten stoven. Pan af en toe schudden: niet roeren, groente moet heel blijven.
Eet als aparte gang met geroosterde sneden brood met olijfolie overgoten.