Recept
« Terug naar recepten
De ballen van Bert
PT60M
De ballen van Bert
Een heerlijk de ballen van bert recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Pim haakbergen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe De ballen van Bert te bereiden
Maak de nasikruiden aan met 1/2 kopje water en laat minimaal 10 minuten weken.Pel en snipper de ui en de knoflook. Doe het gehakt in een ruime kom en maak aan met de helft van de ui en de knoflook (andere helft is voor de pindasaus), de nasikruiden, 1 eetlepel ketjap, 2 eetlepels paneermeel, 1 theelepel sambal, het ei, peper en zout. Draai 4 gelijkmatige ballen en bak ze bruin in een braadpan met de boter. Blus de pan af met het bier en laat de ballen afgedekt minimaal 40 minuten op laag vermogen stoven. Bak in een steelpannetje met de zonnebloemolie de resterende helft van de gesnipperde ui en knoflook, voeg 1 theelepel sambal, de bruine suiker, het citroensap en 200 mililiter water toe. Breng aan de kook en vermeng met de pindakaas. Voeg zout naar smaak toe. Serveer de ballen op opengesneden broodjes, schep wat pindasaus erover en garneer met de zure groenten.