Recept
« Terug naar recepten
Deense kaassoufflé
PT60M
Deense kaassoufflé
Een heerlijk deense kaassoufflé recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Onbekend
Bron:
wereldrecepten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Deense kaassoufflé te bereiden
Laat 45 gram boter smelten in een pannetje met dikke bodem en wacht tot het schuim begint weg te trekken. Rol de bloem erdoor tot een egale, gladde massa is verkregen. Schenk de melk erbij en roer alles krachtig door. Voeg vervolgens de room toe en blijf dan nog zolang roeren tot een volkomen gladde saus is verkregen. Verkruimel de kaas en roer de kruimels door de saus. Blijf hierna nog zolang roeren tot de kaas volledig in de saus is opgenomen. Voeg er eventueel wat zout en peper aan toe. Neem het pannetje met de saus van de warmtebron en laat de saus iets afkoelen. Klop de eiwitten stijf. Roer de eierdooiers door de saus en sptel er daarna de eiwitten zo luchtig mogelijk door. Verdeel de massa over de potjes die slechts voor 2/3 deel gevuld mogen worden. Plaats ze in het midden van de tot 180 graden voorverwarmde oven. Bak de soufflés in 30-35 minuten goudbruin en gaar.