Recept
« Terug naar recepten
Deense kip
PT70M
Deense kip
Een heerlijk deense kip recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Denemarken
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Deense kip te bereiden
Meng voor de salade water,zout en suiker tot zout en suiker zijn opgelost.Voeg de laurierblaadjes toe.Leg de komkommer in de dressing en laat 2 uur staan.Meng voor de aioli de mayonaise,knoflook en saffraan.Snij de poten van de kip en verwijder de botten.Vul het vlees met peterselie,peper en zout.Bind dicht met keukentouw.Laat wat boter in een pan goed heet worden.Bak hierin de poten en de rest van de kip bruin.Voeg dan 500 ml water toe,dek de pan af en laat zachtjes koken.Haal na 20 min.de kippenborst uit de pan en verpak in aluminiumfolie.Laat de poten nog 10 min.in de pan;haal ze er dan ook uit en verpak ze in aluminiumfolie.Voeg de slagroom toe aan het braadvocht en klop met een garde goed op.Laat tot de helft inkoken en zeef dan de saus.Laat de kip onder de grill helemaal gaar en krokant worden.Was intussen de plakjes aardappel en droog ze goed af.Frituur ze in hete olie tot ze goud gekleurd zijn.Laat uitlekken op keukenpapier.Leg op ieder bord wat aardappel.Snij de kip in stukken en verdeel die over de borden.Garneer met de komkommersalade en schep een klein beetje aioli op de aardappels.