Recept
« Terug naar recepten
Deense Ontbijtbroodjes
PT25M
Deense Ontbijtbroodjes
Een heerlijk deense ontbijtbroodjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
jolanda willemen
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
15 stuks personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Deense Ontbijtbroodjes te bereiden
De gist in de melk brokkelen en glad roeren.
De bloem in een beslagkom zeven en vermengen met het zout en suiker.
De gist, melk, het ei en de boter toevoegen.
Alles tot een soepel deeg kneden.
Afgedekt met een vochtige doek ongeveer 45 min. laten rijzen.
Het deeg op een met bloem bestoven aanrecht nogmaals kneden en uitrollen tot een vierkant van ongeveer 30 cm.
Een derde van het deeg naar binnen klappen en het andere stuk hier over leggen.
De oven voorverwarmen op 225 graden.
In stukken van 2 cm snijden en met het snijvlak naar boven op een met bakpapier bedekt bakblik leggen.
Afgedekt met een vochtige doek ongeveer 15 min. laten rijzen.
De broodjes bestrijken met losgeklopt ei en bestrooien met maanzaad.
Midden in de oven ongeveer 15 min. bakken.
De bloem in een beslagkom zeven en vermengen met het zout en suiker.
De gist, melk, het ei en de boter toevoegen.
Alles tot een soepel deeg kneden.
Afgedekt met een vochtige doek ongeveer 45 min. laten rijzen.
Het deeg op een met bloem bestoven aanrecht nogmaals kneden en uitrollen tot een vierkant van ongeveer 30 cm.
Een derde van het deeg naar binnen klappen en het andere stuk hier over leggen.
De oven voorverwarmen op 225 graden.
In stukken van 2 cm snijden en met het snijvlak naar boven op een met bakpapier bedekt bakblik leggen.
Afgedekt met een vochtige doek ongeveer 15 min. laten rijzen.
De broodjes bestrijken met losgeklopt ei en bestrooien met maanzaad.
Midden in de oven ongeveer 15 min. bakken.
renate84 zegt: