KookJij

Dienumer vleespastei

Een heerlijk dienumer vleespastei recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: friese recepten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dienumer vleespastei te bereiden

Meng al het vlees met wat zout, peper, de fijngesneden uien, knoflook, de sherry en de brandewijn goed door elkaar.
Neem een vuurvaste schotel en breng hierin een voering aan van de lapjes verse spek.
Vul de pot met de vleesmassa en druk deze stevig aan.
Leg hierop het laurierblad, de wortel, wat foelie, peterselie en selderijgroen.
Sluit de pot goed af met een deksel of aluminiumfolie en plaats deze au bain marie in een matig hete oven.
Laat de pastei in 1½ tot 2 uur gaar worden.
Het Deinumer Fleis wordt, goed afgekoeld, uit de pot opgediend met kruidenboter, wittebrood (of stokbrood) en verse sla.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst