Recept
« Terug naar recepten
Dienumer vleespastei
PT150M
Dienumer vleespastei
Een heerlijk dienumer vleespastei recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
friese recepten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dienumer vleespastei te bereiden
Meng al het vlees met wat zout, peper, de fijngesneden uien, knoflook, de sherry en de brandewijn goed door elkaar.
Neem een vuurvaste schotel en breng hierin een voering aan van de lapjes verse spek.
Vul de pot met de vleesmassa en druk deze stevig aan.
Leg hierop het laurierblad, de wortel, wat foelie, peterselie en selderijgroen.
Sluit de pot goed af met een deksel of aluminiumfolie en plaats deze au bain marie in een matig hete oven.
Laat de pastei in 1½ tot 2 uur gaar worden.
Het Deinumer Fleis wordt, goed afgekoeld, uit de pot opgediend met kruidenboter, wittebrood (of stokbrood) en verse sla.
Neem een vuurvaste schotel en breng hierin een voering aan van de lapjes verse spek.
Vul de pot met de vleesmassa en druk deze stevig aan.
Leg hierop het laurierblad, de wortel, wat foelie, peterselie en selderijgroen.
Sluit de pot goed af met een deksel of aluminiumfolie en plaats deze au bain marie in een matig hete oven.
Laat de pastei in 1½ tot 2 uur gaar worden.
Het Deinumer Fleis wordt, goed afgekoeld, uit de pot opgediend met kruidenboter, wittebrood (of stokbrood) en verse sla.