KookJij

Dip van aubergine

Een heerlijk dip van aubergine recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Koud
  2. > BBQ & Grillen - Sauzen
Bevat per éénpersoons portie: 50 kCal energie
1 Gram eiwit
2 Gram vet
5 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron: Allerhande 07 2011
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dip van aubergine te bereiden

Verwarm de oven op 220 °C of steek de barbecue aan.
Snijd de aubergines op verschillende plaatsen in en leg ze 45 minuten in de oven of 30 minuten op de barbecue tot ze zacht en rimpelig zijn.
Keer ze op de barbecue regelmatig.
Laat iets afkoelen, snijd ze open en schraap het vruchtvlees eruit.
Snijd het vruchtvlees grof.
Voeg de knoflook en de mayonaise toe.
Breng op smaak met citroensap en peper en zout.
Bestrooi met de peterselie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

yvonnehijdra

yvonnehijdra zegt:
Dit gerecht heet Babachnouch en is een dipsaus uit het midden-oosten en nrd. afrika. Het is heerlijk.