Recept
« Terug naar recepten
Dip van aubergine
PT60M
Dip van aubergine
Een heerlijk dip van aubergine recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Koud
- > BBQ & Grillen - Sauzen
Bevat per éénpersoons portie:
50 kCal energie
1 Gram eiwit
2 Gram vet
5 Gram koolhydraten
1 Gram eiwit
2 Gram vet
5 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Allerhande 07 2011
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dip van aubergine te bereiden
Verwarm de oven op 220 °C of steek de barbecue aan.
Snijd de aubergines op verschillende plaatsen in en leg ze 45 minuten in de oven of 30 minuten op de barbecue tot ze zacht en rimpelig zijn.
Keer ze op de barbecue regelmatig.
Laat iets afkoelen, snijd ze open en schraap het vruchtvlees eruit.
Snijd het vruchtvlees grof.
Voeg de knoflook en de mayonaise toe.
Breng op smaak met citroensap en peper en zout.
Bestrooi met de peterselie.
Snijd de aubergines op verschillende plaatsen in en leg ze 45 minuten in de oven of 30 minuten op de barbecue tot ze zacht en rimpelig zijn.
Keer ze op de barbecue regelmatig.
Laat iets afkoelen, snijd ze open en schraap het vruchtvlees eruit.
Snijd het vruchtvlees grof.
Voeg de knoflook en de mayonaise toe.
Breng op smaak met citroensap en peper en zout.
Bestrooi met de peterselie.
yvonnehijdra zegt: