KookJij

Doperwten met Lenteuitjes

Een heerlijk doperwten met lenteuitjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Jan A
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Doperwten met Lenteuitjes te bereiden

1).Laat de erwtjes garen in een pan met gezouten water.
2).Stort de pan in een vergiet en spoel na met koud water. Laat goed uitlekken.
3).Verhit in de zelfde pan 1 eetlepel olie en 1 eetlepel roomboter en laat daarin de uien, knoflook en lenteuitjes aanfruiten, totdat de uien zacht zijn geworden.
4).Doe nu de doperwtjes in de pan en roer goed door.
5).Voeg dan lepelsgewijs de roomboter toe en roer die weg in de massa.
6).Haal de pan van het vuur en knip de "cress" kort af en roer die door de inhoud van de pan en doe daarna het zelfde met de gesnipperde muntblaadjes.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Geef dit bv bij een visgerecht. (en bv aardappelpuree)
Een carbonaadje er naast zal ook goed combineren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst