Recept
« Terug naar recepten
Doperwtencrème met scampispiesjes
PT30M
Doperwtencrème met scampispiesjes
Een heerlijk doperwtencrème met scampispiesjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Doperwtencrème met scampispiesjes te bereiden
1. Snij de scampi's op de rugkant van kop tot staart open en verwijder het zwarte darmkanaal.
2. Meng de gepelde en geplette knoflook met wat peper, zout en 2 eetlepels olijfolie. Leg de scampi's in de marinade.
3. Stoof de gesnipperde ui en de prei in 1 eetlepel olijfolie. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Doe er de doperwtjes bij, laat 5 minuten koken en pureer. Kruid met peper en zout en breng opnieuw aan de kook.
4. Prik de scampi's op spiesjes. Bak ze 3 minuten aan elke kant in de marinade. Roer van het vuur af de room door de saus. Bestrooi de spiesjes met gehakte peterselie. Serveer ze bij de soep.
2. Meng de gepelde en geplette knoflook met wat peper, zout en 2 eetlepels olijfolie. Leg de scampi's in de marinade.
3. Stoof de gesnipperde ui en de prei in 1 eetlepel olijfolie. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Doe er de doperwtjes bij, laat 5 minuten koken en pureer. Kruid met peper en zout en breng opnieuw aan de kook.
4. Prik de scampi's op spiesjes. Bak ze 3 minuten aan elke kant in de marinade. Roer van het vuur af de room door de saus. Bestrooi de spiesjes met gehakte peterselie. Serveer ze bij de soep.