Recept
« Terug naar recepten
Doperwtensoep met palingbrood
PT90M
Doperwtensoep met palingbrood
Een heerlijk doperwtensoep met palingbrood recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
esta
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Doperwtensoep met palingbrood te bereiden
Blancheer de doperwten kort in water met zout en spoel dan af met koud water (bewaar eventueel wat doperwten voor het garnituur). Snij de koolrabi in kleine dobbelsteentjes. Kook de doperwten met de kippenbouillon en pureer ze. Doe ze daarna terug in de pan en voeg de koolrabi toe. Breng het allemaal op smaak met de prei en wat zout en peper.
Serveer de soep met een zelfgemaakt palingbroodje
voor de palingbroodjes:
Meng en kneed het deeg (zie basisrecept). Laat de reepjes paling aanvriezen in de vriezer. Verdeel het deeg in porties van 30 gram en laat ze 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 160 °C. Rol in elke portie deeg een reepje paling. Besmeer het deeg met eidooier en bak ze in 10 à 15 minuten af.
basisrecept voor witbrood:
verwarm de melk lauw tot 37°C (niet warmer!) en los de gist hierin op. Meng dit samen met de overige ingrediënten en kneed het tot een deeg. Laat dat deeg één uur rijzen op 30°C. Maak er een bol van, leg het in een beboterde vorm en laat het nog een keer rijzen bij 30 °C. Bak het brood af in een voorverwarmde oven van 180 °C
Serveer de soep met een zelfgemaakt palingbroodje
voor de palingbroodjes:
Meng en kneed het deeg (zie basisrecept). Laat de reepjes paling aanvriezen in de vriezer. Verdeel het deeg in porties van 30 gram en laat ze 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 160 °C. Rol in elke portie deeg een reepje paling. Besmeer het deeg met eidooier en bak ze in 10 à 15 minuten af.
basisrecept voor witbrood:
verwarm de melk lauw tot 37°C (niet warmer!) en los de gist hierin op. Meng dit samen met de overige ingrediënten en kneed het tot een deeg. Laat dat deeg één uur rijzen op 30°C. Maak er een bol van, leg het in een beboterde vorm en laat het nog een keer rijzen bij 30 °C. Bak het brood af in een voorverwarmde oven van 180 °C