Recept
« Terug naar recepten
Drie maal feestpuree
PT60M
Drie maal feestpuree
Een heerlijk drie maal feestpuree recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Njam.tv
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Drie maal feestpuree te bereiden
maak de aardappelpuree:
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in water met zout in ongeveer 15 minuten gaar. Giet ze af. Prak de aardappelen fijn met een pureestamper. Voeg boter, melk en het ei toe. Breng de puree verder op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
maak de erwtenpuree:
Kook de erwten beetgaar. Laat goed uitlekken. Voeg de aardappelpuree, zure room, wasabipasta, en munt toe. Mix alles fijn en breng eventueel op smaak met nog wat zout.
maak de pompoenpuree:
Schil en snij de pompoen en zoete aardappel in kleine stukjes. Kook gaar in gezouten water. Laat goed uitlekken. Voeg de aardappelpuree en koriander toe. Mix alles fijn. Breng op smaak met kaneel, peper en zout. Serveer met de pompoenpitten.
maak de witloofpuree:
Snij het witloof in stukjes en fruit samen met het fijngesneden spek in wat olijfolie. Voeg wat suiker toe. Meng het witloofmengsel door de puree en breng op smaak met peper en zout.
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in water met zout in ongeveer 15 minuten gaar. Giet ze af. Prak de aardappelen fijn met een pureestamper. Voeg boter, melk en het ei toe. Breng de puree verder op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
maak de erwtenpuree:
Kook de erwten beetgaar. Laat goed uitlekken. Voeg de aardappelpuree, zure room, wasabipasta, en munt toe. Mix alles fijn en breng eventueel op smaak met nog wat zout.
maak de pompoenpuree:
Schil en snij de pompoen en zoete aardappel in kleine stukjes. Kook gaar in gezouten water. Laat goed uitlekken. Voeg de aardappelpuree en koriander toe. Mix alles fijn. Breng op smaak met kaneel, peper en zout. Serveer met de pompoenpitten.
maak de witloofpuree:
Snij het witloof in stukjes en fruit samen met het fijngesneden spek in wat olijfolie. Voeg wat suiker toe. Meng het witloofmengsel door de puree en breng op smaak met peper en zout.
fijnproever zegt: