KookJij

Drieluik van citrusfruit

Een heerlijk drieluik van citrusfruit recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Drieluik van citrusfruit te bereiden

Van de mandarijnen het oranje schilletje gebruiken voor de sinaasappelsaus. Zoveel mogelijk afschrapen zonder het wit eraan. De schil verder helemaal van de mandarijnen afsnijden zodat je geen witte velletjes meer ziet. Mandarijnen in plakjes snijden en bestrooien met bruine suiker en rode port. Laten marineren. Sinaasappelsap met de schilletjes en de suiker 4 minuten koken. Binden met een beetje aardappelmeel. Laten afkoelen en ondertussen de Grand Marnier erdoor roeren. Totdat de saus is afgekoeld regelmatig roeren.
De flensjes pas net voor gebruik afmaken. Bloem, melk en ei mengen en er kleine flensjes van bakken.

Opmaken bord:
De mandarijnenschijfjes op het bord leggen. De flensjes in vieren vouwen en overgieten met een lepel sinaasappelsaus en een bol citroenijs erbij leggen. Afmaken door een kletskop in het ijs te steken. (Let op in kletskoppen zitten noten, dus wie dat niet verdraagt een ander koekje of chocolaatje geven).

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Tania

Tania zegt:
Ik hoor graag hoe het jullie gesmaakt heeft.
Groetjes, Tania
slaatje

slaatje zegt:
Lijkt me heerlijk Tania, ik heb al een dessert voor de kerst maar deze maak ik op nieuwjaarsdag. Fijne Kerstdagen.Groetjes Gerda :p:p:p
addie

addie zegt:
Hallo Tania,
Bedankt voor dit recept, lijkt me erg lekker en ga heb deze week zeker eens proberen.
Kookgroet, Addie.