Recept
« Terug naar recepten
Drieluik van citrusfruit
PT25M
Drieluik van citrusfruit
Een heerlijk drieluik van citrusfruit recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Drieluik van citrusfruit te bereiden
Van de mandarijnen het oranje schilletje gebruiken voor de sinaasappelsaus. Zoveel mogelijk afschrapen zonder het wit eraan. De schil verder helemaal van de mandarijnen afsnijden zodat je geen witte velletjes meer ziet. Mandarijnen in plakjes snijden en bestrooien met bruine suiker en rode port. Laten marineren. Sinaasappelsap met de schilletjes en de suiker 4 minuten koken. Binden met een beetje aardappelmeel. Laten afkoelen en ondertussen de Grand Marnier erdoor roeren. Totdat de saus is afgekoeld regelmatig roeren.
De flensjes pas net voor gebruik afmaken. Bloem, melk en ei mengen en er kleine flensjes van bakken.
Opmaken bord:
De mandarijnenschijfjes op het bord leggen. De flensjes in vieren vouwen en overgieten met een lepel sinaasappelsaus en een bol citroenijs erbij leggen. Afmaken door een kletskop in het ijs te steken. (Let op in kletskoppen zitten noten, dus wie dat niet verdraagt een ander koekje of chocolaatje geven).
De flensjes pas net voor gebruik afmaken. Bloem, melk en ei mengen en er kleine flensjes van bakken.
Opmaken bord:
De mandarijnenschijfjes op het bord leggen. De flensjes in vieren vouwen en overgieten met een lepel sinaasappelsaus en een bol citroenijs erbij leggen. Afmaken door een kletskop in het ijs te steken. (Let op in kletskoppen zitten noten, dus wie dat niet verdraagt een ander koekje of chocolaatje geven).
Tania zegt:
Groetjes, Tania