Ik woon vlakbij de poelier, dus koop wel eens wat wild.
Kan ook in de snelkookpan, ivm de gaartijd, maar ik vind de tajine origineler..
Recept
« Terug naar recepten
Duif met Dadels, Aubergine en Mandarijn (Tajine)
PT200M
Duif met Dadels, Aubergine en Mandarijn (Tajine)
Een heerlijk duif met dadels, aubergine en mandarijn (tajine) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hans de vos
Bereidingstijd:
200 min
Personen:
1 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
- > Hoofdgerechten - Tajine
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
HdV
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Duif met Dadels, Aubergine en Mandarijn (Tajine) te bereiden
Bak de duifjes rondom aan in de reuzel, verwijder ze uit de pan en laat afkoelen.
Vul de tajine met gevogelte- of kippenbouillon en een BEETJE azijn.
Voeg de honing toe en de peper.
Vul de duifjes met een teentje knoflook, 2 dadels, stukjes aubergine en sluit af met een halve mandarijn (met schil).
Verwarm de tajine tot koken en doe de duifjes erin.
Laat op een laag vuurtje koken tot gaar, ± 2 1/2 uur.
Duif af en toe keren.
Voeg nog een halve mandarijn +schil en 2 dadels toe aan de bouillon
-----------------------------------------------------------------------
Gratineer de wortels, spruitjes en de rest van de aubergine in boter.
Houd apart.
----------------------------------------------------------------------
Verwijder de gare duifjes, houd warm.
Kook in de tajine de groenten beetgaar.
Verwijder de groenten en houdt warm.
---------------------------------------------------------------------------
Neem een deel van de bouillon en gaar daar de instant couscous in.
Vermeng met een paar draadjes saffraan.
---------------------------------------------------------------------
Kook onder tussen op een hoog vuur de rest van de bouillon in, gebruik dit als jus.
Serveer op een net bordje.
Vul de tajine met gevogelte- of kippenbouillon en een BEETJE azijn.
Voeg de honing toe en de peper.
Vul de duifjes met een teentje knoflook, 2 dadels, stukjes aubergine en sluit af met een halve mandarijn (met schil).
Verwarm de tajine tot koken en doe de duifjes erin.
Laat op een laag vuurtje koken tot gaar, ± 2 1/2 uur.
Duif af en toe keren.
Voeg nog een halve mandarijn +schil en 2 dadels toe aan de bouillon
-----------------------------------------------------------------------
Gratineer de wortels, spruitjes en de rest van de aubergine in boter.
Houd apart.
----------------------------------------------------------------------
Verwijder de gare duifjes, houd warm.
Kook in de tajine de groenten beetgaar.
Verwijder de groenten en houdt warm.
---------------------------------------------------------------------------
Neem een deel van de bouillon en gaar daar de instant couscous in.
Vermeng met een paar draadjes saffraan.
---------------------------------------------------------------------
Kook onder tussen op een hoog vuur de rest van de bouillon in, gebruik dit als jus.
Serveer op een net bordje.
Mijn kookverhaal (Hans de vos)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna zegt:
Groetjes,
Anna.
hns zegt:
sylviadew zegt:
hns zegt: