Recept
« Terug naar recepten
Duif met gekarameliseerde uitjes
PT70M
Duif met gekarameliseerde uitjes
Een heerlijk duif met gekarameliseerde uitjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
17
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Cursus fijne keuken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Duif met gekarameliseerde uitjes te bereiden
Pel de sjalotjes en bak ze 40 minuten in 40 gram boter en 1 theelepel honing op zacht vuur.Bestrooi de stukken duif met peper en zout en bak eerst de bouten in 35 gram boter rondom bruin.Laat ze 10 minuten garen.Voeg dan de filets toe en bak ze ook rondom bruin.Voeg de wijn toe en stoof de duif gaar in 15 minuten.Zorg daarbij dat de boutjes onderaan in de pan liggen.Neem de stukken duif uit de pan en houd ze warm.Voeg de slagroom toe aan het braadvocht en laat de saus enkele minuten indampen tot een mooie dikte.Breng op smaak met dragon,zout en peper en citroensap.Verwarm de uitjes op zacht vuur en serveer ze bij de duif,samen met de saus.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Tommy van Overmeeren zegt:
Ik heb er enorm van genoten. De saus was me wat zurig maar de uitjes en duif zijn fantastisch op deze wijze.
Wijnkeuze erbij was een cabernet sauvignon en was uitstekend van smaak in combinatie.:)
helga tjelpa zegt:
helga van velsen zegt:
Warner Thijssen zegt:
William zegt: