Recept
« Terug naar recepten
Duif uit de oven op linzen en tomaat
PT40M
Duif uit de oven op linzen en tomaat
Een heerlijk duif uit de oven op linzen en tomaat recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Onbekend
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Duif uit de oven op linzen en tomaat te bereiden
Doe alle ingredienten voor de marinade in een diepe schaal en laat de duiven hier minstens 8 uur in staan.
Verwarm de oven voor op 220°C.
Haal de duiven uit de marinade en zeef deze.
Vul de holte van de duiven met een takje rozemarijn en een partje citroen.
Bestrijk de duiven met 2 eetlepels olijfolie.
Draai de knop van de oven terug naar I80°C.
Bak de duiven in een ondiepe schaal in ca. 13 minuten gaar.
Bedruip ze af en toe met wat braadvocht.
Kook de linzen beetgaar en giet ze af.
Combineer in een pan de gezeefde marinade en het braadvocht van de duiven.
Kook alles in tot sausdikte en bind de saus door al kloppend de boter toe te voegen.
Bak de linzen voor het serveren heel kort op in
1 eetlepel olijfolie.
Schep de blokjes tomaat erdoor en voeg naar smaak zeezout en peper toe.
Serveer de duiven met wat van het linzenmengsel en schenk een beetje saus rondom.
Verwarm de oven voor op 220°C.
Haal de duiven uit de marinade en zeef deze.
Vul de holte van de duiven met een takje rozemarijn en een partje citroen.
Bestrijk de duiven met 2 eetlepels olijfolie.
Draai de knop van de oven terug naar I80°C.
Bak de duiven in een ondiepe schaal in ca. 13 minuten gaar.
Bedruip ze af en toe met wat braadvocht.
Kook de linzen beetgaar en giet ze af.
Combineer in een pan de gezeefde marinade en het braadvocht van de duiven.
Kook alles in tot sausdikte en bind de saus door al kloppend de boter toe te voegen.
Bak de linzen voor het serveren heel kort op in
1 eetlepel olijfolie.
Schep de blokjes tomaat erdoor en voeg naar smaak zeezout en peper toe.
Serveer de duiven met wat van het linzenmengsel en schenk een beetje saus rondom.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Marc zegt:
Verder erg lekker! En die braadtijd is wel ongeveer goed; duif was rosé.
Anna zegt:
bertal zegt:
Dus de braadtijd is perfect, je kan het altijd wat langer braden , maar dan wordt het vlees taai.
Gr Bert:);)
mia7 zegt:
bertal zegt:
Nee ik zou geen kip of kalkoen gebruiken.
Duif heeft rood vlees en smaakt een beetje wildachtig, behalve als het een tamme duif is.
proberen en succes:);)
m.v.g. Bert Allers
mia7 zegt:
Bertal zegt:
Marinade ingredienten zijn tot en met de citroen.
Rozemarijn en citroen mag, maar alles met mate.
m.v.g. Bert:);)