KookJij

Duif uit de oven op linzen en tomaat

Een heerlijk duif uit de oven op linzen en tomaat recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Onbekend
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Duif uit de oven op linzen en tomaat te bereiden

Doe alle ingredienten voor de marinade in een diepe schaal en laat de duiven hier minstens 8 uur in staan.
Verwarm de oven voor op 220°C.
Haal de duiven uit de marinade en zeef deze.
Vul de holte van de duiven met een takje rozemarijn en een partje citroen.
Bestrijk de duiven met 2 eetlepels olijfolie.
Draai de knop van de oven terug naar I80°C.
Bak de duiven in een ondiepe schaal in ca. 13 minuten gaar.
Bedruip ze af en toe met wat braadvocht.
Kook de linzen beetgaar en giet ze af.
Combineer in een pan de gezeefde marinade en het braadvocht van de duiven.
Kook alles in tot sausdikte en bind de saus door al kloppend de boter toe te voegen.
Bak de linzen voor het serveren heel kort op in
1 eetlepel olijfolie.
Schep de blokjes tomaat erdoor en voeg naar smaak zeezout en peper toe.
Serveer de duiven met wat van het linzenmengsel en schenk een beetje saus rondom.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Bertal

Bertal zegt:
Marc,

Marinade ingredienten zijn tot en met de citroen.
Rozemarijn en citroen mag, maar alles met mate.
m.v.g. Bert:);)
Marc

Marc zegt:
Opletten: rozemarijn en citroen horen geloof ik niet bij de marinade. Hadden wij er wel bij gedaan (er staat niet waar de marinadeingredienten ophouden) maar dan wordt de saus nogal zuur.
Verder erg lekker! En die braadtijd is wel ongeveer goed; duif was rosé.
Anna

Anna zegt:
Ok, dank voor je antwoord. Ik vond het behoorlijk kort, maar het marineren zal inderdaad schelen in de braadtijd.;);)
bertal

bertal zegt:
Anna het vlees van een duif is niet dik en door het marineren is het vlees ook al kort.
Dus de braadtijd is perfect, je kan het altijd wat langer braden , maar dan wordt het vlees taai.
Gr Bert:);)
Anna

Anna zegt:
Bert, is 13 minuten braden niet erg kort voor 4 duiven?
Groetjes,
Anna.;)
mia7

mia7 zegt:
Hahahahahahaha:)
sjeef

sjeef zegt:
Oké Bertal,
Ik zie dat ze op hun juiste plaats terecht zijn gekomen. :p
bertal

bertal zegt:
sjeef,
niet gevlogen, maar teruggekomen.:);)
m.v.g. Bert Allers
mia7

mia7 zegt:
Hahahahahahahha die Sjeef:)
sjeef

sjeef zegt:
Dag Bert,
Waar zijn de duiven gebleven in de ingrediëntenlijst?
Gevlogen? :)
mia7

mia7 zegt:
:)Dan is er maar één optie ! Dan moet mijn zus het maar klaar maken .Nog beter mij niet te vertellen dat het een wilde duif is.Maar toch bedankt voor de uitleg:)
bertal

bertal zegt:
mia7,
Nee ik zou geen kip of kalkoen gebruiken.
Duif heeft rood vlees en smaakt een beetje wildachtig, behalve als het een tamme duif is.
proberen en succes:);)
m.v.g. Bert Allers
mia7

mia7 zegt:
Bert ,kan je de duif vevangen voor kip of kalkoen ?Als ik de ingrediënten bekijk ,moet het kunnen.Waar smaakt duif ongeveer naar. Is er een overeenkomst waar het ongeveer op lijkt ?
bertal

bertal zegt:
mia7,
Nou jammer dan, het is anders een heerlijk gerecht.:);)
m.v.g. Bert Allers
mia7

mia7 zegt:
O nee...geen duif !
Durf ik niet te eten ...