KookJij

Duivelse koteletjes en compote van tropisch fruit

Een heerlijk duivelse koteletjes en compote van tropisch fruit recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Duivelse koteletjes en compote van tropisch fruit te bereiden

De koteletjes: Meng de suiker met de cayennepeper, het paprikapoeder, het gemberpoeder, het komijnzaad en het zout. Wrijf de koteletjes met het mengsel in en laat ze 10 minuten marineren. Bestrijk een grilpan met een beetje olie en gril de koteletjes in ca. 6 minuten om en om bruin zodat ze van binnen nog mooi rosé zijn. Leg de koteletjes op 4 borden en schep de compote erbij.

Variatie: gebruik in plaats van lams- of reekoteletjes varkenskarbonades of kalfskoteletten. De bereidingstijd is dan ca. 5 minuten langer.

Compote van tropisch fruit met nootmuskaat:
Hak de rode peper zeer fijn. Meng in een pannetje de suiker met de nootmuskaat, het limoensap en de rum. Schil en halveer de ananas. Verwijder de harde kern en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Meng ze met het suiker-limoenmengsel. Halveer de papaya. Verwijder eerst de pitten en vervolgens de schil. Snijd het vruchtvlees in stukjes en voeg ze aan het pannetje toe. Verwarm de compote 4 minuten op een hoog vuur. Pel ondertussen de banaan, snijd hem in kleine stukjes en meng ze met de warme vruchtencompote. Warm of koud serveren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst