Recept
« Terug naar recepten
Duivelssteak
PT30M
Duivelssteak
Een heerlijk duivelssteak recept uit de Hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
11
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Duivelssteak te bereiden
- De biefstukjes uit de koeling op kamertemperatuur laten komen.
- Intussen de uien in halve ringen snijden en in een scheutje olie aanfruiten.
- Voeg de gehakte knoflook en in stukjes gesneden paprika toe en laat het even flink bakken.
- Dan de halve champignons toevoegen en paar minuutjes later de in partjes gesneden courgette. Nog even flink opbakken en de groente in de pan blijven roeren.
- De sambal en de tomaatblokjes toevoegen.
- Het vuur temperen en het prutje even lekker laten stoven.
- De groenten eventueel verder op smaak brengen met een beetje maggi of aromat.
- De biefstuk inwrijven met zout en peper (liefst uit de molen) en in een scheutje olie snel bakken. Paar minuutjes per kant. (of eventueel zonder olie bakken in de grillpan).
- De biefstuk op het bord leggen en geheel bedekken met de groenten.
Mie Toe zegt: