Recept
« Terug naar recepten
Duivenborst met munster, witloof en truffeljus
PT40M
Duivenborst met munster, witloof en truffeljus
Een heerlijk duivenborst met munster, witloof en truffeljus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
njam
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Duivenborst met munster, witloof en truffeljus te bereiden
- Kook de geschilde aardappelen gaar in zout water. Giet ze af en doe de aardappelen terug een minuut in de pot.
- Doe in een andere kookpot de room met de boter en Munsterkaas en breng even aan de kook. Draai de aardappelen door een passe-vite en doe dit bij het Munster-mengsel. Breng op smaak met peper en zout.
- Bak het witloof aan in boter, blus met een beetje jus d'orange . Dek af met aluminiumfolie en gaar in een oven van 160 graden gedurende ongeveer 10 à 15 minuten.
- Snij het witloof doormidden en bak in boter krokant.
- Peper en zout de borstjes, bak aan één zijde gedurende ongeveer 1 minuut in boter en herhaal dit voor de andere zijde van de borstjes. Neem de duivenborstjes uit de pan en gaar in een oven van 160 graden gedurende ongeveer 3 minuten.
- Verwarm de gevogeltefond, voeg 1 eetlepel truffeltapenade toe en meng met een staafmixer.
- Serveer de duivenborstjes met de het witloof, de Munsteraardappelen en truffeljus.