Recept
« Terug naar recepten
Eclairs
PT40M
Eclairs
Een heerlijk eclairs recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
n,v,t personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
onbekend
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Eclairs te bereiden
Soezen bereiden ( kan 1 dag voor serveren ):
130 gram water met de melk, boter, zout en suiker in een steelpan op laag vuur.
Neem de pan van het vuur als het mengsel begint te koken en roer er in één keer de bloem door.
Zet de pan circa 1 min. terug op het vuur om het mengsel al roerende te laten drogen.
Schep het mengsel in een kom, roer de eieren er een voor een door, voeg het volgende ei pas toe als het vorige is opgenomen.
Stop met roeren zodra het een samenhangend deeg is.
Schep het deeg in een spuitzak met gladde spuitmond en spuit 15-20 brede repen van 8-10 cm met voldoende tussenruimte op met bakpapier beklede bakplaten.
Bak de soezen 20-30 min. in het midden van een voorverwarmde oven op 200°C. tot ze goudgeel gerezen zijn.
Laat ze op een rooster afkoelen, prik halverwege het afkoelen aan de onderkant een gaatje om de warme lucht te laten ontsnappen.
Serveren:
Snijd de eclairs overlangs open.
Verwarm de slagroom en schenk deze over de chocolade.
Roer tot de chocolade is opgelost en de ganache ( crème voor de garnering )
Wat steviger wordt en een mooie glans krijgt.
Doop op dat moment de bovenkant van de eclairs in de ganache.
Vul de soezen met banketbakkersroom.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
derbyke zegt:
Anna zegt:
De Imperial pudding, is dat vanille pudding? Lijkt me heerlijk, bij mij favorieten gezet;):):D
bertal zegt:
Je hoeft het niet teleurstellend te noemen omdat 1 liter water, 1 kg is.
Dus dat is makkelijk om te zetten.
Verder hoeft er maar één klein beetje water bij de melk.
veel succes, en maak je liefje maar blij.:);)
m.v.g. Bert Allers
Helena zegt:
derbyke zegt: