Recept
« Terug naar recepten
Eendenborst met balsamicosaus
PT30M
Eendenborst met balsamicosaus
Een heerlijk eendenborst met balsamicosaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Eendenborst met balsamicosaus te bereiden
De oven voorverwarmen op ± 100°C.
De vetlaag van de eendenborstfilets insnijden en het vlees. De knoflook in dunne plakjes snijden. De rozemarijnnaalden van de takjes halen. De eendenborsten goed droogdeppen en kruiden met zout en peper.
De eendenborsten in de hete olijfolie even goed aanbraden op de vetlaag. In de voorverwarmde bak leggen en 5 à 7 minuten langzaam verder garen. Braadvet bewaren.
In het braadvet de knoflook en rozemarijn kort bakken. Voeg de honing toe, en goed roeren totdat de honing is opgelost. Blussen met witte wijn en de balsamicoazijn. Goed inkoken tot een mooie saus.
De eendenborst in mooie repen snijden en presenteren op een bord. Een mooi torentje van (mijn) aardappel/appelpuree en rucola.
De saus over de eendenborst schenken en direct opdienen.
De vetlaag van de eendenborstfilets insnijden en het vlees. De knoflook in dunne plakjes snijden. De rozemarijnnaalden van de takjes halen. De eendenborsten goed droogdeppen en kruiden met zout en peper.
De eendenborsten in de hete olijfolie even goed aanbraden op de vetlaag. In de voorverwarmde bak leggen en 5 à 7 minuten langzaam verder garen. Braadvet bewaren.
In het braadvet de knoflook en rozemarijn kort bakken. Voeg de honing toe, en goed roeren totdat de honing is opgelost. Blussen met witte wijn en de balsamicoazijn. Goed inkoken tot een mooie saus.
De eendenborst in mooie repen snijden en presenteren op een bord. Een mooi torentje van (mijn) aardappel/appelpuree en rucola.
De saus over de eendenborst schenken en direct opdienen.
peter zegt: