Recept
« Terug naar recepten
Eendenborst met bosvruchtensaus en stoofpeertjes
PT60M
Eendenborst met bosvruchtensaus en stoofpeertjes
Een heerlijk eendenborst met bosvruchtensaus en stoofpeertjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
- > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle-lekker
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Eendenborst met bosvruchtensaus en stoofpeertjes te bereiden
Karamelliseer de suiker met 2 el water. Zet de peertjes rechtop in de karamel. Schenk de wijn erbij tot de peertjes onderstaan en voeg de kaneelstokjes toe. Laat ze 40 à 45 minuten stoven tot de peertjes mooi rood en niet te zacht zijn. Zeef de saus en bind ze met het maïszetmeel.
Snij de velkant van de eendenborstfilets met een scherp mesje kruiselings in.
Bak de filets eerst op de velkant, daarna op de andere kant, tot ze goudbruin zijn. Kruid met peper en zout en hou warm onder aluminiumfolie. Schep 2/3de van het vet uit de pan, voeg de wildfond en de rode wijn toe. Breng aan de kook en roer er de bosvruchtenjam door. Doe er de koude klontjes boter door, zodat de saus lichtjes bindt.
Snij de eendenborstfilets in dunne plakjes en serveer met de saus en twee stoofpeertjes.
Snij de velkant van de eendenborstfilets met een scherp mesje kruiselings in.
Bak de filets eerst op de velkant, daarna op de andere kant, tot ze goudbruin zijn. Kruid met peper en zout en hou warm onder aluminiumfolie. Schep 2/3de van het vet uit de pan, voeg de wildfond en de rode wijn toe. Breng aan de kook en roer er de bosvruchtenjam door. Doe er de koude klontjes boter door, zodat de saus lichtjes bindt.
Snij de eendenborstfilets in dunne plakjes en serveer met de saus en twee stoofpeertjes.
fijnproever zegt: