Recept
« Terug naar recepten
Eendenborst met calvados
PT15M
Eendenborst met calvados
Een heerlijk eendenborst met calvados recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
anne prive
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
12 stuks personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
tapas
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Eendenborst met calvados te bereiden
Verwarm de oven voor op 190°C. Rol op een met bloem bestoven werkblad het bladerdeeg uit tot een grote lap en steek er met een vormpje 12 rondjes uit. Bekleed kleine pasteivormpjes met het deeg en zet ze ongeveer 5 minuten in de oven of tot het deeg goudgeel wordt. Neem de vormpjes uit de oven en houd ze warm. Verhit de olie of boter in een koekenpan en braad het vlees enkele minuten. Neem het met een schuimspaan uit de pan en houd het warm. Fruit de knoflook in dezelfde pan en voeg dan appel toe. Roer even en voeg het vlees toe. Draai het vuur hoog en schenk de calvados erbij. Steek de alcohol aan en laat het vuur doven. Schep de vulling in de warme bladerdeegbakjes en serveer ze meteen.