DIEN OP : Verdeel de plakjes eendenborst over de bordjes en kwaddel er een paar lepels "compôte" over.
Verfraai en veredel met een krul eendenlever pâté.
Recept
« Terug naar recepten
Eendenborst met Compôte van Zwarte Bessen
PT1500M
Eendenborst met Compôte van Zwarte Bessen
Een heerlijk eendenborst met compôte van zwarte bessen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
1500 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Jan A.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Eendenborst met Compôte van Zwarte Bessen te bereiden
1).Breng de ingredienten voor de marinade aan de kook.
2).Daarna goed laten afkoelen.
3).Doe de eendenborsten en de marinade bij elkaar in een waterdichte plastic zak en bind zodanig dicht dat alle lucht uit de zak is geperst.
4).De eend in de marinade gaat minimaal 12 uur en beter nog 24 uur in de koelkast.
5).Haal de eend 1 uur voor de verwerking uit de koeling om op kamertemperatuur te komen.
6).Dep de borsten goed droog met keukenpapier.
7).In een middelmatig hete pan zonder vet de borsten op de vette kant leggen en 10 minuten laten uitbakken.
8).Daarna nog eens 5 minuten op de vlees kant laten braden.
9).De eendeborsten uit de pan halen en in alu-folie verpakken en minstens20 minuten laten rusten.
10).Ondertussen 150 cc marinade vocht verwarmen met de confiture (van zwarte bessen of bosbessen).
11).De marinade-confiture opmonteren met de roomboter en op het laatst de zwarte bessen er bij doen.
12).Met een vlijmscherp mes de eendenborsten in dunne plakjes snijden.
2).Daarna goed laten afkoelen.
3).Doe de eendenborsten en de marinade bij elkaar in een waterdichte plastic zak en bind zodanig dicht dat alle lucht uit de zak is geperst.
4).De eend in de marinade gaat minimaal 12 uur en beter nog 24 uur in de koelkast.
5).Haal de eend 1 uur voor de verwerking uit de koeling om op kamertemperatuur te komen.
6).Dep de borsten goed droog met keukenpapier.
7).In een middelmatig hete pan zonder vet de borsten op de vette kant leggen en 10 minuten laten uitbakken.
8).Daarna nog eens 5 minuten op de vlees kant laten braden.
9).De eendeborsten uit de pan halen en in alu-folie verpakken en minstens20 minuten laten rusten.
10).Ondertussen 150 cc marinade vocht verwarmen met de confiture (van zwarte bessen of bosbessen).
11).De marinade-confiture opmonteren met de roomboter en op het laatst de zwarte bessen er bij doen.
12).Met een vlijmscherp mes de eendenborsten in dunne plakjes snijden.