Recept
« Terug naar recepten
Eendenborstfilet en gekonfijte kwartelboutjes met lucht gedroogde livar op Japanse raapsteeltjes
PT60M
Eendenborstfilet en gekonfijte kwartelboutjes met lucht gedroogde livar op Japanse raapsteeltjes
Een heerlijk eendenborstfilet en gekonfijte kwartelboutjes met lucht gedroogde livar op japanse raapsteeltjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookstudio Herman Maessen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Eendenborstfilet en gekonfijte kwartelboutjes met lucht gedroogde livar op Japanse raapsteeltjes te bereiden
Bereidingswijze:
Meng de grove mosterd met de rietsuiker en hou deze apart.
De eendenfilets op de vetkant fijn rasteren en deze kruiden met peper en zout.
Dan in een droge (koude pan) gedurende 4 minuten krokant op de vetlaag aanbakken.
Op de vleeskant ca 2 minuten nabakken.
Op een bakplaat leggen en instrijken met het mostermengsel.
in de oven op 50 graden zacht verder garen. De Kwartelboutjes aanbakken en dan de sjalotten toevoegen, enkele minuten meebakken. De bruine suiker toevoegen en licht laten karameliseren. Afbiussen met rode wijn en gevogelte bouillon en zacht laten garen.
Vlak voor het serveren:
De livar ham uitleggen op een ovenschaal en deze in de oven op 180 graden enkele minuten drogen.
De Japanse raapsteeltjes in het midden van de borden aanbrengen.
Aromatiseer deze met een aceto van truffel.
De eendenfilet uit de oven halen en deze trancheren. De kwartelboutjes uit de fond halen en eveneens bij de salade leggen.
De salade garneren met de lucht gedroogde livar
Meng de grove mosterd met de rietsuiker en hou deze apart.
De eendenfilets op de vetkant fijn rasteren en deze kruiden met peper en zout.
Dan in een droge (koude pan) gedurende 4 minuten krokant op de vetlaag aanbakken.
Op de vleeskant ca 2 minuten nabakken.
Op een bakplaat leggen en instrijken met het mostermengsel.
in de oven op 50 graden zacht verder garen. De Kwartelboutjes aanbakken en dan de sjalotten toevoegen, enkele minuten meebakken. De bruine suiker toevoegen en licht laten karameliseren. Afbiussen met rode wijn en gevogelte bouillon en zacht laten garen.
Vlak voor het serveren:
De livar ham uitleggen op een ovenschaal en deze in de oven op 180 graden enkele minuten drogen.
De Japanse raapsteeltjes in het midden van de borden aanbrengen.
Aromatiseer deze met een aceto van truffel.
De eendenfilet uit de oven halen en deze trancheren. De kwartelboutjes uit de fond halen en eveneens bij de salade leggen.
De salade garneren met de lucht gedroogde livar