OPDIENEN :
*Snijd de eendenborstfilets in plakjes en leg die op de voorverwarmde borden met de boutjes.
*Doe wat aardappeltjes op de borden en leg de uitgekozen groente(s) er bij
*Schep een lepeltje appel(peren) saus op de plakjes eend
Recept
« Terug naar recepten
Eendenbout en Eendenborst
PT4M
Eendenbout en Eendenborst
Een heerlijk eendenbout en eendenborst recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
4 min
Personen:
? personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Jan A
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Eendenbout en Eendenborst te bereiden
*Doe het ganzenvet in een pan waarin ook de eendenbouten passen. Zet de pan op middelhoog vuur op met de Nuoc Mam, cayennepeper, kruidnagels en ketumbar en verwarm even goed door.
*Doe dan de eendenbouten erbij en zet het geheel weg in de oven die inmiddels al is voorgewarmd op 100 °C. Laat dit 2½ uur in de oven garen.
*Ondertussen :
1).Zet een anti-aanbak pan op het vuur zonder vettigheid en laat de pan heet worden op middelhoog vuur. Zodra de de pan voldoende heet is, de eendenborstfilets op het met ruitjespatroon
ingesneden vel naar beneden leggen en eventueel met wat druk het vet er in ca.5 minuten uit bakken en het het vel krokant.
*Dan de filets omdraaien, bestrooien met peper en zout naar smaak en de knoflook en ui toevoegen. Vuur wat lager zetten en de filets zo'n 3 minuten op de vleeskant laten aanfruiten.
*Eend uit de pan halen en inpakken in alu-folie.
*Vervolgens de appel(peren) stroop door het achtergebleven vet in de bakpan roeren (met uien en knoflook--->de knoflook mag niet te bruin worden!) en dan de roomboter er door smelten.
*Maak de groente(s) klaar (gekaramelliseerde worteltjes of witlof
of appeltjes en peertjes of schorseneren)
2).Kook de aardappels gaar, giet ze af en snijd ze doormidden.
Schud ze dan op met wat ganzenvet en de fijngehakte peterselie.
*Doe dan de eendenbouten erbij en zet het geheel weg in de oven die inmiddels al is voorgewarmd op 100 °C. Laat dit 2½ uur in de oven garen.
*Ondertussen :
1).Zet een anti-aanbak pan op het vuur zonder vettigheid en laat de pan heet worden op middelhoog vuur. Zodra de de pan voldoende heet is, de eendenborstfilets op het met ruitjespatroon
ingesneden vel naar beneden leggen en eventueel met wat druk het vet er in ca.5 minuten uit bakken en het het vel krokant.
*Dan de filets omdraaien, bestrooien met peper en zout naar smaak en de knoflook en ui toevoegen. Vuur wat lager zetten en de filets zo'n 3 minuten op de vleeskant laten aanfruiten.
*Eend uit de pan halen en inpakken in alu-folie.
*Vervolgens de appel(peren) stroop door het achtergebleven vet in de bakpan roeren (met uien en knoflook--->de knoflook mag niet te bruin worden!) en dan de roomboter er door smelten.
*Maak de groente(s) klaar (gekaramelliseerde worteltjes of witlof
of appeltjes en peertjes of schorseneren)
2).Kook de aardappels gaar, giet ze af en snijd ze doormidden.
Schud ze dan op met wat ganzenvet en de fijngehakte peterselie.
Jacques F.G.M. Joosten zegt: