Wij houden van wat krokante mie en daarom heb ik een 2e wadjan waar ik olie in doe en de gekookte mie opbak; soms
kook ik de mie NIET, maar wok het zo uit het pak in de hete olie en laat het dan uitdampen, om het later weer toe te voegen bij de boemboe.
Ff ter aanvulling:
Denk dat Chin bieslook niet hetzelfde is als bosuitjes.
de Latijnse naam voor deze kruid is: Allium tuberosum
in China heet het; Gau choi , in Indonesia ken ik het als Koetjai. Het heeft een lichte knoflook smaak
Recept
« Terug naar recepten
Eenvoudige bami met Chinese knoflook
PT45M
Eenvoudige bami met Chinese knoflook
Een heerlijk eenvoudige bami met chinese knoflook recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Barbara Metz
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
recept gevraagd
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Eenvoudige bami met Chinese knoflook te bereiden
Spoel de gedroogde garnalen af en week ze 30 min. in ruim water. Giet het weekwater af.
Kook de mie gaar zoals wordt aangegeven op het pak.
Stort de mie in vergiet, spoel af met koud water, uitlekken, afkoelen.
Ui + knoflook fijnsnijden.
Chin. bieslook afspoelen + fijnsnijden.
Prei in dunne ringetjes, wassen en uitlekken in vergiet
Olie verhitten,ui + knoflook 1 min. bakken.
Voeg varkenspoulet toe, 2 à 3 min. roerbakken (tot het vlees bruin is).
Garnalen en prei er bij doen, nog 2 à 3 min. roerbakken.
Doe de mie erbij en in 5 min .goed doorwarmen op een matig vuur.
Voeg nu de Chin.bieslook + ketjap toe, goed omscheppen en serveren.
Kook de mie gaar zoals wordt aangegeven op het pak.
Stort de mie in vergiet, spoel af met koud water, uitlekken, afkoelen.
Ui + knoflook fijnsnijden.
Chin. bieslook afspoelen + fijnsnijden.
Prei in dunne ringetjes, wassen en uitlekken in vergiet
Olie verhitten,ui + knoflook 1 min. bakken.
Voeg varkenspoulet toe, 2 à 3 min. roerbakken (tot het vlees bruin is).
Garnalen en prei er bij doen, nog 2 à 3 min. roerbakken.
Doe de mie erbij en in 5 min .goed doorwarmen op een matig vuur.
Voeg nu de Chin.bieslook + ketjap toe, goed omscheppen en serveren.
Mijn kookverhaal (Barbara Metz)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Barbara Metz zegt:
Of het volgend voorjaar een zakje zaad kopen. Kan zelfs in een pot als je geen tuin hebt. Of een plantje in het tuincentrum kopen. Is overblijvend.
Redactie KookJij
veldmuis8 zegt:
veldmuis8 zegt: